Domov Skupnost višjih šol

Skupnost višjih šol

V Sloveniji deluje 49 javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, ki izvajajo 33 različnih študijskih programov. Prednosti višješolskega izobraževanja, ki traja dve leti, sta praktična naravnanost vsebin in tesno povezovanje z gospodarstvom.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: Pot na Lavo 22, 3000 Celje, Slovenija
 

Skupnost višjih šol združuje interese 49 javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, ki jih predstavlja in zastopa, v sodelovanju z lokalnimi, državnimi in mednarodnimi organizacijami ter organi.

Študijski programi trajajo 2 leti in so ovrednoteni s 120 kreditnimi točkami. Po zaključku študentje pridobijo izobrazbo 6/1. Študentje lahko izbirajo med 33 študijskimi programi, iz različnih področij (tehnična področja, ekonomija, turizem, kozmetika in velnes, umetnost in oblikovanje, biotehnika, gostinstvo). Študentje bogatijo svoje znanje tudi preko 800 ur praktičnega izobraževanja, s katerim jim je omogočeno pridobivanje delovnih izkušenj in stik z delodajalci že v času študija. Del študijskih obveznosti ali pa praktičnega izobraževanja lahko opravijo študentje tudi v tujini (Erasmus+).

Vir spletna stran Skupnosti višjih šol

PUSTITE KOMENTAR