Domov Novičke 10 idej za doma narejena božična darila

10 idej za doma narejena božična darila

Tako kot vi radi prejemate darila, se daril razveselijo tudi vaš prijatelji in družina. Vendar nimate vreče denarja? Ali se ne odpravljate sami po nakupih v nakupovalne centre? Ali preprosto nimate ideje?

Za vas smo pripravili 10 idej in nasvetov, kako vseeno obdarovati svoje najbližje.

 

1. Darilo časa ali usluge


Podarite darilo časa ali usluge, tako da pripravite darilno kartico oziroma darilni bon, v katerem napišete, na primer:

Moj dar zate je, da… ali To darilo/bon vam omogoča, da vam…

  • boni za petkratno pranje avta (na primer, da boste očetu petkrat oprali avto);
  • bon za gospodinjstvo (na primer, da boste mami pomagali pri čiščenju gospodinjstva);
  • bom za kuhanje kosila ali večerje, ali pripravo sladice;
  • »movie night« bon (odlično darilo za prijatelje in tudi sorodnike, je movie night bon),
  • bon za preživljanje časa skupaj (podarite skupne trenutke prijatelju ali družini; na primer, da s prijatelji radi skupaj igrate nogomet ali družabne igre, jim podarite bon za igranje nogometa ali družabne igre);
  • bon za skrb za hišnega ljubljenčka;
  • poiščite zastonj dogodek v vašem kraju ali okolici ter podarite bon in organizirajte skupno druženje.

Kartice oziroma bone lahko oblikujete na računalniku ali pa jih oblikujte z nekaj barvnimi listi, flomastri in post-it listki ter tako naredite darilce še bolj osebno. Darilne bone ali kartice lahko vstavite tudi v kozarec ali steklenico.

Izberite spretnost, v kateri ste dobri in jo tudi želite opraviti.

2. Uporaba papirja za izdelavo nakita za darila.

Ste bolj umetniški tip? Z nekaj časa in potrpljenja, lahko izdelate kroglice ter ustvarite ogrlico ali zapestnice, ki jih boste dali kot darila.

Zgoraj je informativen in uporaben videoposnetek o načinih narediti papirne kroglice in ideje o tem, kako okrasiti vaše papirne kroglice.

3. Zbirka najljubših receptov


Zberite zbirko najljubših receptov vaše mame ali babice, ter oblikujte knjigo receptov. Zberite vse najbolj priljubljene recepte vaše družine (vprašajte sorodnike, kateri so njihovi najljubši recepti). Za nasvet in pomoč pri zapisu navodil priprave, se posvetujte z babico ali »nepričakovano« priskočite na pomoč mami pri kuhanju, da si zapomnite navodila. Zbirka receptov je lahko super darilo, ki se nato predaja iz roda v rod.

4. Časovna kapsula


Odlično darilo za prijatelje je lahko tudi časovna kapsula. Pripravite škatlo (ali kozarec), ali jih oblikujte skupaj, v katero boste zaprli spominke ali sporočilca vašega skupnega prijateljstva. Pripravite razlago, da gre za časovno kapsulo, da ne bodo prijatelji mislili, da se šalite. Nato organizirajte »zakop« škatle ali jo zakopljite globoko v podstrešje, klet ali omaro.

5. Knjiga in kolaž fotografij

Zakaj ne zberete (rezervnih) fotografij in naredite knjigo spominov nekoga, kot so včasih podarjali foto albume. Preglejte svoje stare fotografije in kje imate dvojnike, ki jih lahko uporabite ter združite v spominsko foto knjigo. Če želite to narediti dobro, bo potreben čas, vendar ne bi smelo stati veliko denarja. Lahko vključite majhne odrezke, kot so pesmi ali računi vaših spominov na dogodke na fotografijah. To je dobra ideja za družinske člane in prijatelje, ki rečejo, da ne želijo običajnih daril ali da jim ni potrebno kupiti darila.

Če nimate dovolj fotografij, da ustvarite fotografsko knjigo; naredite kolaž fotografij. V primeru, da morate zapolniti nekaj praznih mest, pripravite in vstavite fotografije cvetja, majhne pesmi ali sporočila (kar bi ustrezalo osebi, ki jo obdarujete).

6. Pečemo!


Keksi, muffini in druge dobrote, so hitro pripravljene in sestavine so lahko že v kuhinjski omari. Poiščite preprost recept za pecivo ali muffine ter jih podarite kot darilo. Zavijte jih na prazničen način, postavite v škatlico ter če imate še nekaj traku, na paketek zavežite dekorativno mašnico. Dodajte darilno oznako ali kartico ter jo pripnite na mašnico.

7. Personalizirana playlista

Starejši se še spominjajo časov, ko je bilo top darilo personalizirana kaseta ali CD. Vedeli so zakaj so prijatelji ali oni sami izbrali te pesmi. Ker nas dobro poznajo, so nam želeli kaj sporočiti ali naj bi pesem pripeljala nazaj nek skupen spomin.

Dandanes, ko CD-jev ne uporabljamo več, za kasete je marsikdo komaj slišal, kaj šele jih imel v rok, lahko oblikujemo personalizirane playliste. Playliste nato podarimo oziroma kar pošljemo prijateljem.

8. Izziv zmage pri družabnih igrah ali športnih tekmah

Ste z vašimi prijatelji ali družino ljubitelji družabnih iger ali športnih aktivnosti? Lahko pripravite personalizitane izzive (na primer: opravil največ počepov, največkrat odnesel smeti, največkrat očistil avto…). Natisnite ali oblikujte »Zmagovite izzive« na kartice ali papir ter jih podarite kot darilo. Ko boste naslednjič skupaj s odigrali družabno igro ali športno aktivnost zabeležite zmagovalca. Na koncu prijatelju ali sorodniku, ki je največkrat zmagal v izzivih slavnostno podelite naslov »zmagovalca.«

9. Domači okraski

Lahko naredite lepe praznične okraske za božična drevesa iz borovih stožcev.

Kako to storiti:

  • Z vašega dvorišča, ali bližnjega lokalnega parka ali gozda zberite nekaj storžev.
  • Pripnite trakec, sponko ali žico na konec stožca.
  • Kupite sprej barvo ali drugo barvo s katero boste lahko praznično pobarvali storže.

Naredili komplete štirih lepih okraskov, z zlatom, srebrom, rdečo in zeleno okrasom v vsakem kompletu. Postavite okraske v plastične vrečke z zadrgo ali jih položite v škatlo ali košarico, preden jih zavijte.

10. Družinski koledar

Ustvarite koledar, ki vključuje pomembne datume vaše družine, kot so rojstni dnevi in obletnice. Vključite družinske slike, nato naredite kopijo za vsako osebo ali družino. Obstajajo spletne strani, ki imajo orodja in predloge, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje vseh vrst čudovitih stvari.

Ne pozabite, spomini so večni. Oblikujte skupne tradicije in trenutke, ki pričarajo nasmeh in ogrejejo srce najbližjih.

 

Prirejeno po:
https://www.huffingtonpost.com/liz-evans/20-gifts-that-cost-nothing-to-make-but-just-might-be-priceless_b_6282918.html
http://www.marieclaire.com/culture/g776/free-gift-ideas/?slide=20
https://www.thepennyhoarder.com/life/free-low-cost-gift-ideas/
http://www.foxnews.com/opinion/2012/12/18/11-great-gift-ideas-from-free-to-not-too-much.html

Prejšnji članekDijaške štipendije
Naslednji članekSte vedno zaspani in utrujeni

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

495OboževalcevVšečkaj