Srednje šole

  • 2. Regija

  • 3. Izobraževalni program

  • 4. Zasebna/javna šola

  • 5. Zaključek

  • 6. Izbira gimnazije

Biotehniška šola Rakičan, Dijaški dom

V sklopu Biotehniške šole Rakičan deluje tudi dijaški dom, kjer nudimo dijakom dobre pogoje za bivanje in pripravo na učenje. Dom ima dolgo in bogato zgodovino. Deluje od samega začetka šole in lahko sprejme do 45 dijakov. Prostori se nahajajo v zgornjih etažah šolske upravne stavbe, ki leži tik ob glavni cesti Murska Sobota – Beltinci.

Dijaški dom Antona Martina Slomška

Dijaški dom Antona Martina Slomška je prvič odprl svoja vrata 31. avgusta 2008 dekletom in fantom, ki po končani osnovni šoli nadaljujejo šolanje praviloma na ŠgAMS.

TŠC Maribor, Srednja strojna šola in dijaški dom

Dijaški dom je bil ustanovljen leta 1945. V svoji bogati zgodovini je bil večkrat renoviran, današnjo podobo pa je dobil leta 1984, ko je bila zgradba v kateri je jedilnica in upravni prostori temeljito obnovljena.

Prometna šola Maribor, Dijaški dom

V dijaškem domu so dijakinje in dijaki iz več mariborskih srednjih šol, predvsem tistih iz desnega brega reke Drave. Za njih skrbi šest vzgojiteljev.

Dijaški dom, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše

Dijaški dom Ruše daje poudarek na interesne dejavnosti in poučevanje dijakov na različnih področjih – športu, likovnem ustvarjanju, kulturi itd.

Dijaški dom Ptuj

V dijaškem domu so nameščeni dijaki srednjih šol, učenci osnovnih šol, učenci osnovne šole s prilagojenim programom in študenti (24-urno bivanje v domu, od ponedeljka do petka). V domu izvajamo tudi dodatne programe dnevnega bivanja in oskrbe učencev, dijakov in študentov (pomoč pri učenju, inštrukcije, hrana, varstvo, kakovostno preživljanje prostega časa, sobe za študij …).

Dijaški dom Maribor

Dom sprejema dijakinje in dijake vseh mariborskih srednjih šol in študente višjih strokovnih šol. Proste kapacitete zapolnijo študenti Univerze Maribor. Dom razpolaga s 340-imi ležišči.

Dijaški dom Lizike Jančar

V Dijaškem domu Lizike Jančar dajemo velik poudarek učnemu uspehu in dobrim odnosom. V njem bivajo srednješolci, ki obiskujejo mariborske srednje šole.

Dijaški dom Drava Maribor

Dijaški dom Drava Maribor s 160 dvoposteljnimi sobami se nahaja v neposredni bližini centra Maribora. Naša velika prednost je telovadnica, ki je drugi domovi nimajo.

Stran 2 od 22

 

 

495OboževalcevVšečkaj