Na spletni strani MIZS najdete razpis za vpis v:

Nekaj pravil in novosti razpisa

  • kandidati, ki se prijavljajo prvič v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega ali tehniškega izobraževanja in gimnazij -> rok za oddajo prijavnic 2. april 2019.
  • do sedaj je bilo potrebno k prijavi za vpis v programe (navedeni v poglavji I.1.) potrebno priložiti potrdilo o opravljenem preizkusu nadarjenosti, v kolikor se je kandidat prijavil na šolo, ki potrdila ni izdala. Nov pravilnik o vpisu v SŠ (velja od začetka šolskega leta 2018/19), je potrdilo o opravljenem preizkusu nadarjenosti veljavno le za šolo, kjer je kandidat opravljal preizkus in mu je šola izdala potrdilo. Če se kandidat prijavlja na šolo, kjer je opravljal preizkus, šola potrdilo že ima in ga ni potrebno prilagati.
  • v razpisu so programi, ki se izvajajo tudi v vajeniški obliki posebej označeni. V kolikor se vpisujete v vajeniško obliko programa, izpolnite enako prijavnico, kot ostali kandidati, obvezno pa dopišite, da se želite izobraževati po vajeniški obliki progama.
  • za opravljanje preizkusa nadarjenosti oziroma spretnosti se morate prijaviti najkasneje do 4. marca 2019, in sicer na šoli, na katero se želite vpisati. Prav tako morajo kandidati, do 4. marca 2019, oddati dokazila o športnih dosežkih, ki so posebni pogoj za vpis v programe gimnazije (športni oddelek) in ekonomske gimnazije (športni oddelek).

Vse pomembne informacije pa najdete na naši spletni strani. Pobrskajte korakih za vpis v srednjo šolo, seznamu srednješolskih programov, kjer najdete tudi mnenja dijakov, ki jih obiskujete, preverite, da imate zapisane vse pomembne datume za vpis. Good luck 🙂

Vir: MIZS

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR