Domov Oznake Zdravje

Oznaka: zdravje

Ste vedno zaspani in utrujeni

Mnogi najstniki se počutijo, kot da so vedno zaspani in utrujeni. Obstajajo nekateri zdravstveni vzroki za zaspanost, a zaspanih najstnikov preprosto ne dobi dovolj spanca.

Gensko spremenjena hrana

Gensko spremenjeno hrano uživamo nevede in nehote. Gensko spremenjene hrane ne boste prepoznali s prostim očesom, saj jo je mogoče odkriti le z laboratorijskimi testiranji.

Menstrualni pripomočki

Pod drobnogled smo vzeli različne vrste menstrualnih pripomočkov, skupaj z njihovimi prednostmi in slabostmi, saj je v zadnjem času vedno večja zaskrbljenost glede vpliva na zdravje in okolje.

Vse o spanju

Spanje - aktivnost, ki je med najbolj priljubljenimi. Vseeno nam spanja vedno primanjkuje, še huje pa je, ko smo neprespani. Zato nas je zanimalo, koliko spanca sploh potrebujemo, kako se najbolj optimalno naspimo in kaj so to alternativni načini spanja.

Varno na sonce

Ste vedeli, da je tudi sprehod lahko obremenilen za kožo? 80 % vsega izpostavljanja soncu je naključnega, zato je redna uporaba pripravkov za zaščito pred soncem pravzaprav nujna. Dejstvo je, da so sončni žarki škodljivi in da se moramo na soncu pred njimi zaščititi. Zato predstavljamo, kaj morate vedeti o zaščiti pred soncem.

Prehranjevanje po krvnih skupinah

Ameriški zdravnik Peter D'Adamo je po dolgih letih kliničnega dela in raziskav odkril, da vsem ljudem ne ustreza isti prehranjevalni režim, ki vsebuje splošno priznana zdrava živila.

Vegetarijanstvo – DA ali NE?

Vegetarijanstvo je eden izmed načinov prehranjevanja, ki je v družbi prisoten že lep čas. Najbolj pogosti obliki sta lakto- in ovovegetarijanstvo.

Kako poteka sistematski pregled?

Sistematski pregledi se izvajajo v 1., 3., 6. in 8. razredu osnovne šole. Njihov namen ni zdraviti, ampak so to preventivni zdravstveni pregledi, kjer zdravnik ugotavlja oz. odkriva zgodnja bolezenska stanja. Za razliko od cepljenja, ki je obvezno, sistematski pregledi niso obvezni, a priporočamo, da jih vestno obiskujete.

Ali pijemo dovolj?

Poleti je potrebno piti velike količine tekočine, da se izognemo dehidraciji. Katere so te tekočine, ki jih vnašamo v telo je odvisno od osebe do osebe, vendar je tista prava, ki jo telo najbolj potrebuje prav voda.

Zaščitimo se pred klopi

Klop živi najraje v vlažnem in senčnem območju, najpogosteje na območjih listnatih gozdov z bujno podrastjo. Pri prehodu na človeka pride klop najpogosteje v stik z okončinami. Išče nežne predele kože, katere lažje prodre.
HTML Code here

Zadnji prispevki