Domov Oznake Zdrava prehrana

Oznaka: zdrava prehrana

Zdravi prigrizki za boljše učenje

S prigrizki povečajte koncentracijo med učenjem! Z načinom prehranjevanja lahko zagotovimo veliko energije (za študij, delo in šport), obrambo proti stresu (pred testi) in ohranjamo primerno telesno težo.

Ali je sol zdrava?

Brez soli naše jedi nimajo pravega okusa. Ko kupujemo sol, lahko ugotovimo, da je izbira soli pravzaprav velika.

Zakaj je sladkor škodljiv

Zagotovo se je kdo izmed vas kdaj vprašal, ali res obstaja kakšna razlika med rjavim in belim sladkorjem ali pa, kaj vse je sladkano z intenzivnimi sladili. V zadnjem času se veliko govori tudi o aspartamu, pojavlja pa se vprašanje, koliko ga ljudje resnično poznajo.

Živila za srečo

Moč hrane ni samo, da nas nahrani, temveč tudi, da nam da energijo, nam izboljša počutje. Dokazano je, da zdrava hrana vpliva na naše dobro počutje in kakovost dela.

Zdravo sadje

Dejstvo je, da je sadje zdravo. Vseeno pa vam predstavljamo nekaj zmotnih in resničnih prepričanj o sadju, ki smo jih preverili pri mag. Mateju Gregoriču, strokovnjaku za prehrano z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

7 strupenih sestavin prehrane

Sodobna prehrana je vedno bolj predelana in polna različnih dodatkov. Na vsakem koraku nutricionisti in zdravniki svarijo pred določenimi tveganji, ki jih lahko prinese uživanje določene prehrane. Za vas smo zbrali najpogostejše in njihove vplive na telo. Da boste vedeli kaj jeste!

Katero sadje najbolj potrebujete

S Karlo Klander, nutricionistko in svetovalko za zdravo prehrano, smo pripravili seznam, v kateri si lahko pogledate, katero sadje ima določene učinke in lahko pomaga tudi pri postopnem izboljševanju vašega zdravstvenega oziroma telesnega stanja. Svetujemo vam, da se o vseh simptomih posvetujete z zdravnikom.

Barva živil ima svoj pomen

Ali ste vedeli, da lahko barva hrane in pijače vpliva na vaše počutje in zdravje? Mojca Cepuš, nutricionistka iz Befit, pravi, da nam barva hrane pokaže, katere učinkovine vsebuje posamezno živilo. Svetuje, da jeste čim bolj pisano hrano, saj je to najlažji način, da si zagotovite raznolik vnos hranil v telo.

Pokovka in zdravje

Priljubljen prigrizek na zabavah, v kinu ali doma pred televizijo je pokovka ali pa domače kokice. Velikokrat pokovko pripravimo kar s pomočjo mikrovalovne pečice, zato so nekateri strokovnjaki raziskali, ali lahko to vpliva na naše zdravje.

Kaj piti namesto mleka?

Ali boste pili mleko je vaša osebna odločitev. V kolikor pa se odločite, da ga izpustite iz svoje prehrane ali pa ste nanj alergični ali imate intoleranco, potem ponujamo nekaj rešitev.

Zadnji prispevki