Domov Oznake Zanimivosti

Oznaka: zanimivosti

Top 9 zanimivosti o filmu

0
Prepričani smo, da ogromno dejstev iz sveta filma že poznate, vseeno pa smo jih izbrskali še nekaj, za katera najverjetneje še niste slišali.

Murphyjevi zakoni

0
Le kdo se še ni spopadel z "zakoni narave" ko gre vse narobe? Ko gremo na avtobus - če smo točni, bo avtobus zamujal, če pa zamujamo, bo avtobus točen! Ah, Murphy! Izraz "Murphy" vsi poznamo - pa vemo od kod izvira? Koliko je Murphyjevih zakonov? Ali vsi držijo?

5 stvari, ki jih niste vedeli o Braillovi pisavi

0
Louis Braille se je rodil leta 1809 v okolici Pariza. Pri treh letih si je v očetovi delavnici z nožem poškodoval oko. Vnetje se je preneslo na zdravo oko in tako se je Louisov vid vse bolj slabšal, pri petih letih pa je bil že povsem slep.

TOP 10: Pomembni in zanimivi dogodki v zgodovini Slovenije

0
Tukaj je le nekaj zanimivosti dvajsetletne Slovenije po izboru uredništva Filternet.si, če veš tudi ti kakšen zanimiv podatek o Sloveniji, pa ga le deli z ostalimi.

TOP 10: Zanimivosti človeškega telesa

0
Verjetno ste se že spraševali, kaj je naj, naj v človeškem telesu. Koliko kosti je v človeškem telesu, katera kost je najmanjša, koliko tehtajo možgani, koliko zrastejo nohti,... Najzanimivejša dejstva o človeškem telesu smo zbrali na tem mestu, da se podučimo, hkrati pa zabavamo.

Učni pripomočki nekoč

0
Prvi dve slovenski knjigi sta bili tudi prva dva slovenska učbenika, uradno pa je bil dolgo časa najbolj uporabljen učbenik v slovenščini Slomškov učbenik za nedeljske šole Blaže in Nežica v nedeljski šoli.

Skočimo v križanke

0
Prva križanka je bila objavljena leta 1890, v Sloveniji pa je pionir enigmatike Peter Butkovič Domen. Veste, kaj odlikuje dobro križanko in ali poznate Italijanke ter Skandinavke? Verjetno vas je kar nekaj takšnih, ki križanko rešite v kratkem času, brez premora in z velikim veseljem. Drži? Kaj pa ostali?

Zgodovina šolstva na Slovenskem

0
Obvezna obiskovanje pouka v Sloveniji je po zaslugi Marije Terezije bilo uvedeno v 1774. Kasneje so se razvile tudi gimnazije, prva univerza pa je bila Ljubljanska, ustanovljena 1919.
496OboževalcevVšečkaj