Domov Oznake Vpis v srednjo šolo

Oznaka: vpis v srednjo šolo

Rok: Prenos prijav (SŠ)

Vpis v SŠ v 10 korakih >>

Objava sprememb vpisa v SŠ

Vpis v SŠ v 10 korakih >>

Objava stanja prijav SŠ

Vpis v srednjo šolo v 10 korakih >>

Rok: Prijavni rok za vpis v SŠ

Vpis v srednjo šolo v 10 korakih >>

Srednje šole, kjer je omejitev vpisa

Objavljen je seznam srednjih šol, ki so omejile vpis v 1. letnik za šolsko leto 2018/19. Do 25. aprila, ko je bil končan rok za prenos prijav, se je prijavilo 18.364 kandidatov (lani 18.916). V prenosnem roku je svojo prijavo preneslo 666 kandidatov (lani 868).

Pomembni datumi za devetošolce 2019

Devetošolci, pripravili smo seznam datumov, ki jih morate spremljati in si jih označiti na svojem koledarčku. Torej, kdaj je vpis, kdaj veste, koliko se vas je vpisalo na vašo šolo, kdaj je NPZ ... Vse pomembne informacije.

TOP 11 vprašanj za informativne dneve za učence

Informativni dnevi potekajo dva dneva in zato je število šol, ki jih lahko obiščete v tem času, omejeno. Zato se dobro pripravite (s spodnjimi vprašanji) in obiščite le tiste, ki so vaši resni favoriti. Pri vprašanjih nam je pomagala Gabrijela Fidler, univ. dipl. psih., šolska svetovalka z Gimnazije Velenje.

Ugodnosti za dijake

Z vstopom v srednje šole pridobite status dijaka, s tem pa tudi dijaško izkaznico. Tako lahko dobite različne popuste pri nakupu vstopnic, opravljanju različnih tečajev ipd.

Slovenske srednje šole v sosednjih državah

Kot slovenski učenci se lahko vpišete na srednje šole v sosednjih državah. Pri tem bo slovenščina eden izmed učnih jezikov, zato vas neznanje jezika pri šolanju ne bo oviralo. Preden se boste vpisali na katero od spodnjih šol vam priporočamo, da šolo obiščete na informativnem dnevu in se pozanimate tudi, kakšno izobrazbo pridobite oziroma kakšna je ta izobrazba v Sloveniji.

VIDEO: Izračun točk za vpis na srednjo šolo

Točke za vpis na srednjo šolo so pomembne na tistih srednjih šolah, ki bodo imele omejitev vpisa (tiste, kjer je prijavljenih več učencev kot je razpisanih mest).

Zadnji prispevki