Domov Oznake Vpis na fakulteto

Oznaka: vpis na fakulteto

Objavljen je razpis za vpis na fakultete 2023/2024

2
Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2023/24. Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole.

Seznam samostojnih visokošolskih zavodov

0
Vas zanima vpis na samostojni visokošolski zavod? Za lažji dostop do uporabnih informacij o samostojnih visokošolskih zavodih smo za vas pripravili seznam povezav do vseh 46 zavodov.

Stanje prijav na fakultetah

0
Znane so prijave (prve želje) in minimumi za vpis v prvi letnik študija, za študijsko leto 2021/22, ki jih objavlja eVŠ. Kot vsako leto, pa je tudi letos tako, da so določeni programi popolnoma zasedeni (vsi tisti programi, ki imajo več kot 105 % delež vpisanih glede na prosta mesta).

Spremembe pri vpisu na fakultete

2
Ministrstvo pristojno za vpis na fakultete, je objavilo spremenjen pravilnik o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu. Ta prinaša nekaj pomembnih sprememb, ki se bodo že upoštevale pri letošnjem vpisu. Zate smo izbrali tiste, ki jih moraš poznati.

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom – postopek elektronske prijave

0
Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.

Drugi rok vpisa na fakultete

14
S 20.8. se začenja drugi rok prijav na fakultete. Prijavite se lahko vsi, ki v prvem krogu niste bili nikamor sprejeti, tisti, ki v prvem krogu niste oddali prijave in vsi, ki ste bili sprejeti, vendar se niste vpisali.

Datumi za vpis na fakultete 2023

2
Natisnite si naš koledarček z vsemi pomembnimi datumi za vpis 2021/22, ki jih morate vedeti, če se vpisujete na fakultete. Le na tak način ne boste zamudili nobenega pomembnega datuma.

Preizkusi za vpis na fakulteto

1
Za vpis na določene fakultete v Sloveniji ni dovolj samo uspešno opravljena matura, ampak dijake čaka še en izziv; uspešno morajo opraviti sprejemne izpite. Kandidati, ki se vpišejo na naslednje fakultete, morajo opraviti preizkus nadarjenosti. Odstotki, doseženi pri preizkusu, so odločilni za sprejem na želeno univerzo.

5 vprašanj za izbiro fakultete

0
Pripravili smo 5 vprašanj, na katera si pred izbiro študija poskušajte odgovoriti. Glede na ta vprašanja, potem izločite tiste poklice, ki se ne skladajo z vašimi lastnostmi, sposobnostmi, vrednotami, motivi in stilom življenja.

12 vprašanj za informativne dneve

0
Informativni dnevi potekajo dva dneva in zato je število fakultet oziroma šol, ki jih lahko obiščete v tem času, omejeno. Zato se dobro pripravite (s spodnjimi vprašanji) in obiščite le tiste, ki so vaši resni favoriti. Pri vprašanjih nam je pomagala Gabrijela Fidler, univ. dipl. psih., šolska svetovalka z Gimnazije Velenje.
495OboževalcevVšečkaj