Prijava na e-nasvete

Domov Oznake Vpis na fakulteto

Oznaka: vpis na fakulteto

Stanje prijav

Stanje prijav na fakultetah

Znane so prijave (prve želje) in minimumi za vpis v prvi letnik študija, za študijsko leto 2024/25, ki jih objavlja eVŠ. Kot vsako leto, pa je tudi letos tako, da so določeni programi popolnoma zasedeni (vsi tisti programi, ki imajo več kot 105 % delež vpisanih glede na prosta mesta).
Najbolj zaželeni in najbolj prezrti programi na fakultetah

Najbolj zaželeni in najbolj prezrti programi na fakultetah

Pa poglejmo... Seveda smo izpostavili le tiste, kateri imajo več kot 250 % preveč prijavljenih kandidatov in pa tiste, ki imajo do 25 % prijavljenih kandidatov glede na razpisana mesta. Kaj pa tvoja fakulteta oz. tvoj program?
Razpis

Objavljen je razpis za vpis na fakultete 2024/2025

Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2023/24. Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole.
Vpis na fakulteto

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom – postopek elektronske prijave

Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.
Vpis

Datumi za vpis na fakultete in višje šole 2024

Natisnite si naš koledarček z vsemi pomembnimi datumi za vpis 2024/25, ki jih morate vedeti, če se vpisujete na fakultete. Le na tak način ne boste zamudili nobenega pomembnega datuma.
Drugi rok prijav na fakultete

Drugi rok vpisa na fakultete

S 20.8. se začenja drugi rok prijav na fakultete. Prijavite se lahko vsi, ki v prvem krogu niste bili nikamor sprejeti, tisti, ki v prvem krogu niste oddali prijave in vsi, ki ste bili sprejeti, vendar se niste vpisali.
Preizkusi nadarjenosti

Preizkusi nadarjenosti: Visokošolski zavodi 2024 (2. rok)

Preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih. Če vas zanima, za katere programe vse potrebujete opravljen preizkus, informacije najdete tu.
Rok za prijavo

VPIS na fakulteto po 2. roku (fakultete)

V primeru, da niste bili izbrani na nobeno mesto, imate še eno možnost prijave na fakultete.
Izbirni postopek

Izbirni postopek za 2. prijavni rok na fakultetah

Od 17. do 23. septembra 2024 bo potekal IZBIRNI POSTOPEK za drugi prijavni rok na fakultete. Do 23. septembra boste prejeli po pošti sklep o rezultatih...
Izbirni postopek

Izbirni postopek za 1. prijavni rok na fakultetah

Od 11. do 22. julija 2024 bo potekal izbirni postopek za prvi prijavni rok na fakultete. Do 22. julija boste prejeli po pošti informacijo o...

PREBERI VEČ