Domov Oznake Vpis na fakulteto

Oznaka: vpis na fakulteto

Objava stanja prijav (faks)

Vpis na fakulteto korak za korakom >>

Rok: 1. prijavni rok za vpis na faks

Vsi datumi za vpis na fakulteto >>

Stanje prijav na fakultetah

Znane so prijave (prve želje) in minimumi za vpis v prvi letnik študija, za študijsko leto 2019/20, ki jih objavlja eVŠ. Kot vsako leto, pa je tudi letos tako, da so določeni programi popolnoma zasedeni (vsi tisti programi, ki imajo več kot 105 % delež vpisanih glede na prosta mesta).

Spremembe pri vpisu na fakultete

Ministrstvo pristojno za vpis na fakultete, je objavilo spremenjen pravilnik o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu. Ta prinaša nekaj pomembnih sprememb, ki se bodo že upoštevale pri letošnjem vpisu. Zate smo izbrali tiste, ki jih moraš poznati.

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom

Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.

Objavljen je razpis za vpis na fakultete 2019/20

Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za vpis na dopiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2019/20. Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole.

Drugi rok vpisa na fakultete

S 22.8. se začenja drugi rok prijav na fakultete. Prijavite se lahko vsi, ki v prvem krogu niste bili nikamor sprejeti, tisti, ki v prvem krogu niste oddali prijave in vsi, ki ste bili sprejeti, vendar se niste vpisali.

Datumi za vpis na fakultete 2019

Natisnite si naš koledarček z vsemi pomembnimi datumi za vpis 2019/20, ki jih morate vedeti, če se vpisujete na fakultete. Le na tak način ne boste zamudili nobenega pomembnega datuma.

Preizkusi za vpis na fakulteto

Za vpis na določene fakultete v Sloveniji ni dovolj samo uspešno opravljena matura, ampak dijake čaka še en izziv; uspešno morajo opraviti sprejemne izpite. Kandidati, ki se vpišejo na naslednje fakultete, morajo opraviti preizkus nadarjenosti. Odstotki, doseženi pri preizkusu, so odločilni za sprejem na želeno univerzo.

5 vprašanj za izbiro fakultete

Pripravili smo 5 vprašanj, na katera si pred izbiro študija poskušajte odgovoriti. Glede na ta vprašanja, potem izločite tiste poklice, ki se ne skladajo z vašimi lastnostmi, sposobnostmi, vrednotami, motivi in stilom življenja.

Zadnji prispevki