Domov Oznake Vpis 2017

Oznaka: vpis 2017

Znane so točke za vpis v srednjo šolo

Na strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so objavili spodnje meje točk, ki so bile potrebne za vpis na srednjo šolo v prvem krogu.

Stanje prijav za vpis v srednje šole

Znana je informacija o številčni prijavi na srednje šole - torej stanje prijav. Tako lahko hitro ugotoviš, ali bo na tvoji šoli omejitev vpisa in ali bodo za vpis štele točke.

Stanje prijav na fakultetah

Znane so prijave (prve želje) in minimumi za vpis v prvi letnik študija, za študijsko leto 2019/20, ki jih objavlja eVŠ. Kot vsako leto, pa je tudi letos tako, da so določeni programi popolnoma zasedeni (vsi tisti programi, ki imajo več kot 105 % delež vpisanih glede na prosta mesta).

Stanje prijav na višjih šolah

Višješolska prijavna služba je objavila stanje prijav na višjih šolah v prvem roku. Na 4.109 redno razpisanih mest se vas je prijavilo 3.075, kar pomeni, da je 75 % zasedenost.

Spremembe pri vpisu na fakultete

Ministrstvo pristojno za vpis na fakultete, je objavilo spremenjen pravilnik o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu. Ta prinaša nekaj pomembnih sprememb, ki se bodo že upoštevale pri letošnjem vpisu. Zate smo izbrali tiste, ki jih moraš poznati.

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom

Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.

Objavljen je razpis za vpis na fakultete 2020/21

Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za vpis na dopiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2019/20. Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole.

Informativni dnevi 2020 na fakultetah

Preveri TOP 7 VSEBIN, ki jih potrebuješ, da boš na svojih informativnih dnevih dobil čim več informacij!

Datumi za vpis na fakultete 2020

Natisnite si naš koledarček z vsemi pomembnimi datumi za vpis 2020/21, ki jih morate vedeti, če se vpisujete na fakultete. Le na tak način ne boste zamudili nobenega pomembnega datuma.

Preizkusi za vpis na fakulteto

Za vpis na določene fakultete v Sloveniji ni dovolj samo uspešno opravljena matura, ampak dijake čaka še en izziv; uspešno morajo opraviti sprejemne izpite. Kandidati, ki se vpišejo na naslednje fakultete, morajo opraviti preizkus nadarjenosti. Odstotki, doseženi pri preizkusu, so odločilni za sprejem na želeno univerzo.

Zadnji prispevki