Prijava na e-nasvete

Domov Oznake Vpis 2017

Oznaka: vpis 2017

Stanje prijav na višjih šolah

Stanje prijav na višjih šolah

Višješolska prijavna služba je objavila stanje prijav na višjih šolah v prvem roku. Na 4.109 redno razpisanih mest se vas je prijavilo 3.075, kar pomeni, da je 75 % zasedenost.
Razpis za vpis

Pomembne informacije o študijskih programih

Spoznajte organiziranost visokošolskega sistema v Sloveniji in izraze, s katerimi se boste srečeval pri postopku vpisa in med študijem.
Sprejemni izpit

Preizkusi za vpis na fakulteto

Za vpis na določene fakultete v Sloveniji ni dovolj samo uspešno opravljena matura, ampak dijake čaka še en izziv; uspešno morajo opraviti sprejemne izpite. Kandidati, ki se vpišejo na naslednje fakultete, morajo opraviti preizkus nadarjenosti. Odstotki, doseženi pri preizkusu, so odločilni za sprejem na želeno univerzo.
Izbira fakultete

5 vprašanj za izbiro fakultete

Pripravili smo 5 vprašanj, na katera si pred izbiro študija poskušajte odgovoriti. Glede na ta vprašanja, potem izločite tiste poklice, ki se ne skladajo z vašimi lastnostmi, sposobnostmi, vrednotami, motivi in stilom življenja.
Izračun točk

Izračun točk za vpis na fakulteto

Če se na študijski program prijavi večje število kandidatov, kot je razpisnih mest, se za te programe sprejme sklep o omejitvi vpisa – za vpis se določi spodnja meja števila točk, ki jih potrebujete, da ste sprejeti na želeni program. Jih znate izračunati?
Informacije o vpisu

Kje dobim informacije o vpisu na fakulteto?

Pred vpisom na fakulteto se je dobro oborožiti s čim več informacijami. Zbrali smo nekaj naslovov, kamor se lahko obrnete v času vpisa na fakulteto. Če boste iz vsakega vira dobili nekaj informacij, si boste lahko ustvarili bolj jasno sliko o svojem želenem študiju.

PREBERI VEČ