Domov Oznake Učenje

Oznaka: učenje

Priprave na maturo: kaj ja in kaj ne pri učenju

0
Priprave na maturo so pomembna prelomnica v življenju vsakega učenca. Čeprav je ta proces lahko stresen, je s pravimi pristopi tudi produktiven in učinkovit.

Znan je tretji predmet na NPZ

2
Seznam osnovnih šol, v katerih se bo preverjalo znanje z nacionalnim preverjanjem znanja iz določenega tretjega predmeta v 9. razredu v šolskem letu 2019/20.

Tutorji bodo vaš prvi naslov

0
Obstajajo različne oblike tutorstva na posameznih fakultetah. Tutorji so razdeljeni glede na študijski program, smer in tudi predmete.

Pravilna drža med učenjem v postelji in za mizo

0
Z ustrezno držo je vašim sklepom in mišicam prizaneseno dodatno nezaželeno obremenjevanje, kar posledično omogoča življenje brez prezgodnjih sklepnih obrab in morebitnih bolečin.

7 taktik učenja za maturo

0
Za učenje za maturo se dobro pripravite in si naredite načrt, saj ne želite, da bodo tedni pred preverjanjem zelo stresni. Med tem procesom pa spoznavajte svoj učni stil in najdite tiste učne strategije, ki vam osebno najbolj odgovarjajo.

Kakšno bo zaposlovanje v prihodnosti

0
Zaposlovanje v prihodnosti bo tesno povezano z vseživljenjskim učenjem. Izobraževanje pa se vse bolj seli v spletne učilnice.

VIDEO: Vključite antistres

0
Stres je reakcija organizma na dražljaje iz okolja, je stanje napetosti organizma, v katerem se sproži obramba, pri tem pa se organizem sooči z ogrožajočo okoliščino. Temu sledi reakcija organizma. Če je dražljaj premočan ali traja predolgo, oslabi imunski sistem.

Razmišljamo lahko tudi veliko bolj hitro in učinkovito

1
Podajajo vam informacije, od vas pričakujejo znanje. Kaj pa to točno pomeni? To pomeni, da se morate na pamet učiti stvari, okrog katerih smo se ljudje dogovorili, da se lažje razumemo. A žal poznavanje premnogih informacij za življenje v družbi drugih ljudi ni dovolj. Poleg znanja potrebujete tudi razmišljanje.

Zdravi večerni prigrizki

0
Med učenjem, zvečer v družbi s prijatelji ali doma pred televizijo velikokrat posežete po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.

Nazaj v šolske klopi

0
1. september je čas, ko čez šolska vrata zopet zakorakajo osnovnošolci in dijaki. V lanskem letu je srednjo šolo obiskovalo, po napovedih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, 73.100 dijakov, od tega je bilo 19.735 fazanov.
495OboževalcevVšečkaj