Domov Oznake Top 10

Oznaka: top 10

TOP 10: Malo manj poznanih filmov

0
Za vas smo pripravili nov in svež seznam zanimivih, poučnih in zabavnih filmov, na katere najverjetneje niste naleteli ob obisku velikih kinodvoran.

TOP 10: Zanimivosti o Evropski uniji

0
Nekaj zanimivih dejstev o Sloveniji smo se že naučili, prav pa je, da podrobneje spoznamo tudi našo drugo, mnogo večjo domovino - Evropsko unijo!

5 stvari, ki jih niste vedeli o Braillovi pisavi

0
Louis Braille se je rodil leta 1809 v okolici Pariza. Pri treh letih si je v očetovi delavnici z nožem poškodoval oko. Vnetje se je preneslo na zdravo oko in tako se je Louisov vid vse bolj slabšal, pri petih letih pa je bil že povsem slep.

TOP 10: Pomembni in zanimivi dogodki v zgodovini Slovenije

0
Tukaj je le nekaj zanimivosti dvajsetletne Slovenije po izboru uredništva Filternet.si, če veš tudi ti kakšen zanimiv podatek o Sloveniji, pa ga le deli z ostalimi.

TOP 10: Zanimivosti človeškega telesa

0
Verjetno ste se že spraševali, kaj je naj, naj v človeškem telesu. Koliko kosti je v človeškem telesu, katera kost je najmanjša, koliko tehtajo možgani, koliko zrastejo nohti,... Najzanimivejša dejstva o človeškem telesu smo zbrali na tem mestu, da se podučimo, hkrati pa zabavamo.

TOP 10: Videoigre vseh časov

0
Pripravili smo top 10 videoiger vseh časov. Nekaterih se boste spomnili še iz svoje mladosti, druge pa so novejšega datuma in so zelo priljubljene še danes.

TOP 10: Najmanjše države sveta

0
Število držav se vsako leto povečuje, saj se vse več držav odloča za neodvisnost in tako dobivamo vedno nove in nove države. Število držav se trenutno giblje okrog 204, 193 pa je takih, ki so uradno priznane s strani Združenih narodov.

Učni pripomočki nekoč

0
Prvi dve slovenski knjigi sta bili tudi prva dva slovenska učbenika, uradno pa je bil dolgo časa najbolj uporabljen učbenik v slovenščini Slomškov učbenik za nedeljske šole Blaže in Nežica v nedeljski šoli.
495OboževalcevVšečkaj