Prijava na e-nasvete

Domov Oznake študentsko delo

Oznaka: študentsko delo

Pravice študentskega dela

Zakonske omejitve in pravice študentskega dela

Dijaško delo je urejeno z zakonodajo, ki določa pravice in obveznosti dijakov kot delavcev, ter postavlja omejitve glede delovnih pogojev in obremenitev. Te zakonske...

Študentski servisi s poslovalnicami v Ljubljani

Študentski servisi so organizacije ali agencije, ki ponujajo storitve in podporo študentom pri iskanju in opravljanju študentskega dela ter pri izpolnjevanju administrativnih obveznosti, povezanih s študentskim statusom. 

Koliko je plačano študentsko delo

S 21. januarjem 2023 bodo študentska dela plačana bolje, in sicer se bo dviginila minimalna bruto urna postavka na 5,85 €.
Prvo študentsko delo

Prvo delo prek študentskega servisa

Za delo prek študentskega servisa morate imeti najmanj 15 let. Včlanite se lahko osebno v poslovalnici izbranega študentskega servisa ali prek spletne strani, vpisani pa ste lahko v več različnih študentskih servisov, članstvo je brezplačno.

Študentsko delo in dohodnina

Vsi, ki ste mlajši od 26 let in imate status študenta, lahko v letu 2018 neobdavčeno zaslužite 3.746,01 eur neto, če vas starši uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana.
Vaši prvi zaslužki

Vaši prvi zaslužki

O v času študija lahko opravljate preko študentske napotnice. Izda vam jo izbrani študentski servis za dan ali dva, več dni, mesec, lahko je pa tudi stalna (za nedoločen čas).

Kako poiskati počitniško delo

Čas šolskih počitnic je odlična priložnost, da si poiščete počitniško delo. Izboljšate stanje na vašem bančnem računu in hkrati začnete nabirati izkušnje v delovnem okolju.

Študentje, kako pridobiti izpis pokojninske dobe?

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) vsem dijakom in študentom, pa tudi tistim, ki opravljajo osebno dopolnilno delo in delajo prek avtorske oziroma podjemne pogodbe, omogoča izpis pokojninske dobe. Za tega lahko zaprosijo pisno ali po elektronski pošti, lahko pa tudi prek portala Moj eZpiz. Izpis naj bi dobili v petih dneh po oddaji vloge.
Pasti študentskega dela

Pasti študentskega dela

Pri delu preko študentske napotnice lahko prihaja do izzivov. Nekaj vam jih naštevamo in vam ponujamo možne rešitve. Poudarjamo pa, da se pred delom pozanimate o podjetju in da imate že na začetku dokaz, da resnično delate.

PREBERI VEČ