Domov Oznake Srednja šola

Oznaka: srednja šola

Dan za punce

Dan za punce bo letos potekal 19. aprila, in sicer v malce drugačni preobleki - svoje poklice in poglede na tehniška dela, bodo delili z vami različni govorci.

Dijak podjetnik

Srednja šola je namenjena predvsem pridobitvi dodatnega znanja, dokončnemu oblikovanja vaše osebnosti in odločitvi, kaj vas v življenju veseli. Tisti, ki ste bolj podjetniškega tipa, imate ideje in tisti, ki bi se radi po končani srednji šoli tudi takoj zaposlili, se lahko poizkusite tudi v vodah podjetništva.

Najpogostejša vprašanja in odgovori dijakov o pouku

Povprašali smo dijake, kaj jih je na začetku srednješolske poti najbolj zanimalo. Odgovore smo zbrali v članku.

Informativni dan v srednjih šolah 2019

Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek in soboto, 15.2. in 16.2.2019 po celotni Sloveniji. Predstavitve na...

Katera srednja šola je najuspešnejša?

Fakulteta Alma Mater Europaea je naredila raziskavo, kjer so, glede na rezultate NPZ in mature, naredili seznam najuspešnejših slovenskih osnovnih in srednjih šol.

Lov na fazane

In končal se je prvi šolski dan. Filternet je šel na teren in ujel nekaj trenutkov iz prvega dne. Se najdeš na fotografijah?

Pravice in dolžnosti dijakov

Pomembno je, da ste seznanjeni tudi z različnimi pravilniki. V članku si preberite kakšne so pravice in dolžnosti dijakov in katera vprašanja so v srednji šoli najbolj pogosta.

Ko osnovnošolec postane fazan

Prehod v srednjo šolo zaznamuje tudi novo poimenovanje, postali boste fazani. A vendar prehod v srednjo šolo je več kot le kup perja, pridobili boste nove prijatelje, začeli boste žurati, postali boste samostojnejši in bolj samozavestni. Postali boste dijaki.

Razlike med življenjem učenca in dijaka

Kakšna je razlika v ocenjevanju? Kakšen pa je sedaj odnos profesorjev do dijakov? Kako pa je z novim načinom podajanja snovi? Srečali se boste z vsemi temi novostmi in da bo lažje, vam podajamo nekaj napotkov.

Zadnji prispevki