Domov Oznake Srednja šola

Oznaka: srednja šola

Jesenski izpitni rok (srednje šole)

Z današnjim dnem se prične jesenski izpitni rok oziroma drugi popravni rok. V tem roku boste dijaki lahko opravljali največ 3 izpite.

Spomladanski izpitni rok (srednje šole)

Z današnjim dnem se prične spomladanski izpitni rok oziroma prvi popravni rok. V tem roku boste dijaki lahko opravljali največ 2 izpita.

Tekmovanja v srednjih šolah

Tudi pri tekmovanjih v srednjih šolah, ki so bila prekinjena ali odpovedana zaradi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, je ministrstvo sprejelo spremembe pri uveljavljanju izjemnih dosežkov.

Izpitni rok za izboljševanje ocen (zaključni letniki)

To je še zadnji dan, ko lahko izboljšate svoje ocene, preden se prične matura.

Pomoč pri izbiri srednje šole

Karierno usmerjanje svetovalnih delavcev in podpora staršev pri izbiri srednje šole.

Dan za punce

Dan za punce bo letos potekal 19. aprila, in sicer v malce drugačni preobleki - svoje poklice in poglede na tehniška dela, bodo delili z vami različni govorci.

Dijak podjetnik

Srednja šola je namenjena predvsem pridobitvi dodatnega znanja, dokončnemu oblikovanja vaše osebnosti in odločitvi, kaj vas v življenju veseli. Tisti, ki ste bolj podjetniškega tipa, imate ideje in tisti, ki bi se radi po končani srednji šoli tudi takoj zaposlili, se lahko poizkusite tudi v vodah podjetništva.

Najpogostejša vprašanja in odgovori dijakov o pouku

Povprašali smo dijake, kaj jih je na začetku srednješolske poti najbolj zanimalo. Odgovore smo zbrali v članku.

Informativni dan v srednjih šolah 2020

Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek in soboto, 14.2. in 15.2.2020 po celotni Sloveniji. Predstavitve na srednjih...

Katera srednja šola je najuspešnejša?

Fakulteta Alma Mater Europaea je naredila raziskavo, kjer so, glede na rezultate NPZ in mature, naredili seznam najuspešnejših slovenskih osnovnih in srednjih šol.

Zadnji prispevki