Domov Oznake Programi

Oznaka: programi

Program: TEHNIK ZOBNE PROTETIKE / ZOBOTEHNIK

0
Izobraževalni program Ime izobraževalnega programa: TEHNIK ZOBNE PROTETIKE  Naziv strokovne izobrazbe: zobotehnik/ zobotehnica   CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijaki), da...

Program: TEHNIK RAČUNALNIŠTVA

0
Tehnik računalništva pozna osnovne elemente programske opreme, pravila za pisanje programov in osnovna znanja o sintaksi in semantiki pri pisanju programov, usposobljen pa je tudi za upravljanje z informacijsko opremo.

Program: STROJNI TEHNIK

0
Strojni tehnik ima temeljna znanja iz mehanike, pnevmatike, hidravlike, elektrotehnike in elektronike, obvlada pa tudi merilne in kontrolne postopke ter uporabo merilnih in kontrolnih strojev, naprav, orodij in pripomočkov.

Program: EKONOMSKI TEHNIK

0
Ekonomski tehniki prepoznajo temeljne ekonomske pojave in procese v sodobnem tržnem gospodarstvu ter kritično vrednotijo posledice različnih ekonomskih odločitev za razvoj gospodarstva, celotne družbe in narave.

Program: OKOLJEVARSTVENI TEHNIK

0
Okoljevarstveni tehniki so sposobni upravljati z okoljevarstvenimi tehnologijami, pridobijo spretnosti kompleksnega razmišljanja o okoljskih problemih in imajo znanja s tega področja.

Program: LESARSKI TEHNIK

0
Šolanje za lesarskega tehnika traja štiri leta in se zaključi s poklicno maturo. Lesarski tehniki imajo temeljna znanja o zgradbi, delovanju, krmiljenju in načinih uporabe strojev, naprav in orodij za predelavo lesa.

Program: FOTOGRAFSKI TEHNIK

0
Fotografski tehnik pozna fotografske materiale, opremo in jo tudi zna uporabljati, pozna postopke za pripravo tiska in zna uporabljati avdiovizualne pripomočke. Šolanje se zaključi s poklicno maturo.

Program: MEDIJSKI TEHNIK

0
Medijski tehnik je usposobljen za delo na področju grafičnih, medijskih in avdovizualnih komunikacij. Šolanje traja štiri leta, konča pa se s poklicno maturo.

Program: KOZMETIČNI TEHNIK

0
S programom Kozmetični tehnik lahko pridobite nacionalno poklicno kvalifikacijo za vizažista, manikerja, pedikerja in maserja. Šolanje traja štiri leta, zaključi pa se s poklicno maturo.

Program: KLASIČNA GIMNAZIJA

0
V primerjavi z gimnazijo ima klasična gimnazija en obvezni štiriletni predmet več, to je latinščina. Zgodovina ima v klasični gimnaziji za 70 ur višji standard kot v gimnaziji, vsi ostali obvezni štiriletni predmeti pa imajo v obeh gimnazijah enak standard.
495OboževalcevVšečkaj