Domov Oznake Prehrana

Oznaka: prehrana

Eksotični sadeži

Čeprav je v Sloveniji na voljo veliko svežega sadja in zelenjave, je še posebej v zimskem času smiselno poseči tudi po tropskem sadju. Tako poskrbite za vnos mikrohranil in za pestrejšo prehrano.

Žuželke – hrana prihodnosti

Skoraj vsak dan lahko slišimo za nov trend prehranjevanja, ki je boljši za ljudi, manj škodljiv za okolje, bolj naraven in prihodnost planeta. En od teh je trend prehranjevanja z žuželkami – entomophagy – uporaba žuželk za hrano.

Hormonski motilci

Skrb za lastno zdravje vedno bolj pridobiva na pomenu, zato se ni odveč vprašati, kako na vaše zdravje vplivajo tudi izdelki, ki jih uživate, uporabljate za nego telesa ali pa za čiščenje bivalnih površin.

Naravni strupi v naravni prehrani

Ali pa se kdaj vprašate, kako škodljivi so naravni strupi, ki so prisotni v nepredelanih živilih? O naravnih strupih, hrani, ki vsebuje naravne toksine, ki vplivajo na naše zdravje, smo se pogovarjali s svetovalko za zdravo prehrano, Marjetko Založnik in Aljo Dimic, certificirano prehransko terapevtko.

Živila za srečo

Moč hrane ni samo, da nas nahrani, temveč tudi, da nam da energijo, nam izboljša počutje. Dokazano je, da zdrava hrana vpliva na naše dobro počutje in kakovost dela.

Zdravi večerni prigrizki

Med učenjem, zvečer v družbi s prijatelji ali doma pred televizijo velikokrat posežete po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.

VIDEO: Akne – problem razvitega sveta

Akne - po domače mozolji - so tegoba, ki ji ne uide nihče. Puberteta in hormoni naredijo svoje, kasneje pa nam grenijo življenje zaradi naše prehrane, stresa in drugih dejavnikov, ki jih prinaša hitrejši in moderen tempo življenja.

Prehranjevanje po krvnih skupinah

Ameriški zdravnik Peter D'Adamo je po dolgih letih kliničnega dela in raziskav odkril, da vsem ljudem ne ustreza isti prehranjevalni režim, ki vsebuje splošno priznana zdrava živila.

Kaj jesti po vadbi

Da vaša naporna telovadba ne bo šla v nič, pa je pomembno, da po rekreaciji, zaužijete pravilna živila. Preberite si, kaj zaužiti po vadbi.

Pesticidi v hrani

Pesticidi so snovi, ki se v kmetijstvu uporabljajo za zatiranje škodljivih organizmov. »Ko pa govorimo o ostankih pesticidov v hrani, govorimo o ostankih njihovih aktivnih snovi, ki se jih uporablja pri pridelavi hrane, da se zaščiti zdravje rastlin,« pojasnjuje Urška Blaznik, univ. dipl. kemik, Inštitut za varovanje zdravja.
HTML Code here

Zadnji prispevki