HTML Code here
Domov Oznake Poklici

Oznaka: poklici

Dan za punce

Dan za punce bo letos potekal 19. aprila, in sicer v malce drugačni preobleki - svoje poklice in poglede na tehniška dela, bodo delili z vami različni govorci.

VIDEO poklic: Stand up komik

Vid Valič, eden vidnejših predstavnikov slovenskega komedijanstva, je povedal kako je sam začel s komedijo, zakaj se je odločil, kako nabira svoj material in kakšne zanimive anekdote je vse doživel v svoji karieri. Ob intervjuju z Vidom si lahko ogledate še nekaj insertov z njegovega nastopa v Mengšu. Smeh zagotovljen.

VIDEO poklic: Pilot

Pilot upravlja letalo na domačih ali mednarodnih poletih in je odgovoren za varno, točno in ekonomično izvršitev leta med posameznimi letališči.

VIDEO poklic: Fotograf

Glede na področje dela ločimo fotografe, ki izdelujejo portrete, komercialne fotografe in fotoreporterje. Fotoreporterji delajo za revije, časnike in druge publikacije.

VIDEO poklic: Kinooperater

Večina nas je že kdaj šla v kino. Veliko platno, super film. Toda, ste se kdaj vprašali, kako je ta film prišel na platno? Kdo ga je sestavil in kako? No, več o tem v videu o poklicu kinooperaterja!

VIDEO poklic: Zdravnik

Glavna področja dela zdravnika so diagnostično preiskovalni postopki, zdravljenje oz. spremljanje bolnikovega stanja, delo v zdravniških komisijah ter znanstveno delo v akademskih ustanovah.

VIDEO poklic: Medicinska sestra

Medicinska sestra pomaga posamezniku, družini ali družbeni skupini pri ohranjanju in utrjevanju zdravja, preprečevanju bolezni in skrbi za bolne in invalidne osebe.

VIDEO poklic: Inženir informatike

Kaj lahko obljubimo tistim, ki razmišljajo o računalništvu? Tole: nikoli vam ne bo dolgčas. Računalništvo se razvija hitreje kot katerakoli druga veda ali tehnologija

VIDEO poklic: Policist

Poklici. Toliko različnih poklicev. Katerega izbrati? Filternet vam razgalja zanimive poklice in vam s tem morda malce lajša odločitve na poti šolanja in velikopoteznih življenjskih usmeritev.

VIDEO poklic: Šivilja (tekstilno obrtni konfekcionar)

Šivilja (tekstilno obrtni konfekcionar) kroji in šiva obleke, perilo in druge tekstilne izdelke iz tkanin, pletenin ali vlaknovin.
HTML Code here

Zadnji prispevki