Prijava na e-nasvete

Domov Oznake Poklici

Oznaka: poklici

Kemijski tehnik

Program: TEHNIK ZOBNE PROTETIKE / ZOBOTEHNIK (SSI)

Izobraževalni program zobotehnik Ime izobraževalnega programa: TEHNIK ZOBNE PROTETIKE  Naziv strokovne izobrazbe: zobotehnik/ zobotehnica CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA ZOBOTEHNIK Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju:...
Kemijski tehnik

Program: TEHNIK LABORATORIJSKE BIOMEDICINE (SSI)

Ime izobraževalnega programa: TEHNIK LABORATORIJSKE BIOMEDICINE Naziv strokovne izobrazbe: tehnik/ tehtnica laboratorijske biomedicine CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA TEHNIK LABORATORIJSE BIOMEDICINE Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in...
Kemijski tehnik

Program: ARANŽERSKI TEHNIK (SSI)

Aranžerki tehnik je usposobljen za načrtovanje ureditve prostora, obvlada orodja in tehnike aranžiranja. Zna urediti tržni prostor po načelih vizualnega komuniciranja; izdeluje in postavlja dekoracije za ureditve prostora ter zagotavlja skladnost dekoracije in ureditve prostora s pričakovanji naročnika.
Stand up komik

VIDEO poklic: Stand up komik

Vid Valič, eden vidnejših predstavnikov slovenskega komedijanstva, je povedal kako je sam začel s komedijo, zakaj se je odločil, kako nabira svoj material in kakšne zanimive anekdote je vse doživel v svoji karieri. Ob intervjuju z Vidom si lahko ogledate še nekaj insertov z njegovega nastopa v Mengšu. Smeh zagotovljen.
Pilot

VIDEO poklic: Pilot

Pilot upravlja letalo na domačih ali mednarodnih poletih in je odgovoren za varno, točno in ekonomično izvršitev leta med posameznimi letališči.

VIDEO poklic: Fotograf

Glede na področje dela ločimo fotografe, ki izdelujejo portrete, komercialne fotografe in fotoreporterje. Fotoreporterji delajo za revije, časnike in druge publikacije.

VIDEO poklic: Kinooperater

Večina nas je že kdaj šla v kino. Veliko platno, super film. Toda, ste se kdaj vprašali, kako je ta film prišel na platno? Kdo ga je sestavil in kako? No, več o tem v videu o poklicu kinooperaterja!

VIDEO poklic: Zdravnik

Glavna področja dela zdravnika so diagnostično preiskovalni postopki, zdravljenje oz. spremljanje bolnikovega stanja, delo v zdravniških komisijah ter znanstveno delo v akademskih ustanovah.

VIDEO poklic: Medicinska sestra

Medicinska sestra pomaga posamezniku, družini ali družbeni skupini pri ohranjanju in utrjevanju zdravja, preprečevanju bolezni in skrbi za bolne in invalidne osebe.

VIDEO poklic: Inženir informatike

Kaj lahko obljubimo tistim, ki razmišljajo o računalništvu? Tole: nikoli vam ne bo dolgčas. Računalništvo se razvija hitreje kot katerakoli druga veda ali tehnologija

PREBERI VEČ