Prijava na e-nasvete

Domov Oznake Poklic

Oznaka: poklic

Sprejemci za športno

VIDEO sprejemni izpiti: Fakulteta za šport

Vas šport spremlja na vsakem koraku in si želite, da postane tudi del vaše formalne izobrazbe? Fakulteta za šport v Ljubljani, lahko postane del vašega vsakdana, če seveda opravite sprejemne izpite. Kako potekajo sprejemni izpiti, kako se pripravite in na kaj morate biti pripravljeni, nam je povedal Jošt Peterca, študent Fakultete za šport.
Kriminalist

VIDEO poklic: Kriminalist

Kakšen je poklic kriminalista v Sloveniji in koliko res držijo zgodbe, ki jih vidimo na televiziji?

VIDEO poklic: Vzgojiteljica predšolskih otrok

Vzgojitelj predšolskih otrok skrbi za celosten razvoj otroka. Ustvarja in zagotavlja možnosti za razvoj otrokovih telesnih in duševnih sposobnosti. Razvija otrokovo samostojnost, samoiniciativnost, radovednost, komunikacijo, sposobnost razmišljanja, ustvarjalnega izražanja in pozitivno podobo o sebi.

VIDEO poklic: Kontrolor letenja

Kontrolor letenja usmerja varno gibanje letala. Z letalom je v stiku preko radarja, radia in ekrana. Usmerja ga k varnemu približevanju, pristanku in vzletu. Delo zahteva visoko stopnjo zbranosti.

VIDEO poklic: Voznik tovornjaka

Delo voznika tovornjaka je vezano na vozilo, kot na tisto osnovno sredstvo, s katerim lahko izvaja dela.

VIDEO poklic: Inženir elektrotehnike

Elektrotehnika se namreč močno opira na fiziko, matematiko in računalništvo, zato je povsem razumljivo, da je splošni del študija namenjen prav tem vedam. Tudi sicer so problemi inženirja elektrotehnike pogosto vpeti v druge stroke, pri katerih mu prav splošno znanje daje potrebno širino in moč za njihovo reševanje.

VIDEO poklic: Inženir gradbeništva

Delo inženirja gradbeništva je različno in je odvisno od tega, na katerem področju gradbeništva je zaposlen. Ne glede na delovno mesto pa je skupni cilj novogradnja. Inženir gradbeništva lahko dela na visokih gradnjah (stavbe, hiše, bloki) ali nizkih gradnjah (ceste, železnice, vodovodi, kanalizacije).

VIDEO poklic: Mizar

Mizar sprejema naročila za lesne izdelke, po potrebi nariše načrt, skico ter pripravi seznam materiala in blaga ter ga naroči oziroma nabavi. Pripravi les in pomožne materiale za obdelavo oziroma vgradnjo hlodovino, plohe, deske, letve, plošče, barve in drugo.

VIDEO poklic: Mehatronik

Skrbnik procesnih naprav upravlja delovanje procesnih sistemov in zagotavlja kakovost procesa. Če je z napravami kaj narobe, diagnosticira napake in jih v delovanju procesnega sistema odpravlja.

VIDEO poklic: Kuhar

Kuhar naroči in prevzame živila in drugo blago za pripravo obrokov hrane. Pripravi in očisti živila ali pa to delo razporedi pomožnemu osebju v kuhinji.

PREBERI VEČ