Domov Oznake Počitnice

Oznaka: počitnice

Popotniški nasveti za začetnike

Vsak bi moral v življenju vsaj enkrat občutiti čare samostojnega potovanja in se podati v neznano. Četudi nima še popotniških izkušenj. Spodaj so zapisani popotniški nasveti za začetnike.

Dan spomina na mrtve

Danes se spominjamo vseh, ki so nas zapustili.

Jesenske počitnice

Jesenske počitnice trajajo od 31. oktobra do 4. novembra, da pa vam ne bo dolgčas, predlagamo nekaj vsebin, ki si jih lahko preberete.

Pomembni osnovnošolski datumi 2019/20

Pripravili smo vam koledar datumov, ki si jih morate zabeležiti v svoj šolski koledar. Tako boste natančno vedeli, kdaj ste doma, koliko časa imate še za izboljšanje ocen pred zaključkom ocenjevalnega obdobja in katere sobote boste presedeli v šolskih klopeh.

Kaj vzeti na potovanje

Potovanja so del študentskih let, zato smo pripravili nekaj napotkov, da ne boste ničesar pozabili in da boste v primeru nepredvidenih dogodkov pripravljeni.

Varno na sonce

Ste vedeli, da je tudi sprehod lahko obremenilen za kožo? 80 % vsega izpostavljanja soncu je naključnega, zato je redna uporaba pripravkov za zaščito pred soncem pravzaprav nujna. Dejstvo je, da so sončni žarki škodljivi in da se moramo na soncu pred njimi zaščititi. Zato predstavljamo, kaj morate vedeti o zaščiti pred soncem.

Sneg = sankanje

Začenja se uvod v smučarsko sezono, z njo pa tudi v sankaško. V Sloveniji imamo kar nekaj sankaških prog in na kratko smo jih za vas opisali v uredništvu DijaskiSvet. Prijetno sankaško sezono vam želimo in čim manj padcev na zadnjico.

TOP 10: Zabaviščnih parkov v Evropi

Tokrat predstavljamo top 10 zabaviščnih parkov, ki jih lahko obiščete v Evropi. Nekateri so nam čisto blizu, drugi pa so malo bolj oddaljeni. Vsem pa je skupno to, da vas pri obisku čaka nepozabna zabava.

Zadnji prispevki