Domov Oznake Pitje

Oznaka: pitje

Pomislite na vso vodo

Poraba vode je precej višja kot pa si predstavljamo. Poznate svoj vodni odtis?

Kako alkohol vpliva na tvoje telo?

Z dr. Mirjano Radovanovič, specialistko psihiatrije smo se pogovarjali o vplivih alkohola na telo, od manjših vplivov do hudih bolezni, ki jih povzroča prekomerno pitje alkohola. Preverite ali ste odvisni od alkohola, dr. Mirjana Radovanovič pa razlaga tudi zakaj je za mlad organizem opijanje toliko bolj škodljivo.

Psihične spremembe pri čezmernem pitju alkohola

Poglejte kaj lahko povzroči alkohol, kakšne so psihične spremembe in ugotovite, kakšne nezavedne posledice ima alkohol na vas.

Trend flašk za vodo

Slovenijo je zajel trend uporabe »flašk« za vodo. Te so različne, od plastičnih do steklenih, v ovitku ali brez, s filtrom, so pisane ali prozorne ter različnih velikosti. Vsem je skupna ekološka nota, saj so namenjene večkratni uporabi, iz materialov, primernih za recikliranje, spodbujajo pitje vode iz pipe, so tudi vodotesne.

Koliko vode moram spiti na dan

Voda je najboljša tekočina za človeško telo in nas najbolj odžeja. Količina vode, ki jo moramo spiti dnevno, je odvisna od naših aktivnosti in tudi starosti.

Poznate vse oznake na plastenkah?

Plastične mase, ki ne oddajajo kemikalij v vodo, so označene s trikotnikom, v katerem je zapisana številka 2, 4, 5 ali z oznakami HDP, HDPE, LDPE ali PP. Katera koli posoda iz teh vrst plastike je boljša rešitev od uporabe PET-plastike. Najboljše pa je, če vodo prenašamo v steklu.

Zadnji prispevki