Domov Oznake Oblačila

Oznaka: oblačila

VIDEO sprejemni izpiti: NTF

Le kdo si ne želi postati modni oblikovalec? Toda še pred tem, bo potrebno opraviti sprejemne izpite na Naravoslovnotehniški fakulteti, na oddelku za tekstilstvo, program oblikovanje tekstilij in oblačil. To je ena od poti v svet mode, oblikovanja in glamurja. Kako se pripraviti na sprejemni izpit in na kaj je treba biti pozoren, pa v videu s simpatično modno oblikovalko.

Program: IZDELOVALEC OBLAČIL

Spoznajo klasične in sodobne postopke, materiale in orodja v procesu izdelave predmetov ter možnosti njihove uporabe, izdelujejo oblačila in ostale tekstilne izdelke, znajo ustrezno in ekonomično negovati in vzdrževati tekstilije ter poznajo vse faze od načrtovanja do realizacije izdelka ali kolekcije.

Zgodovina jeansa in kavbojk

Kavbojke, kot jih imenujemo pri nas, so nastale iz nuje, v pristaniščih italijanske Genove, saj so jih že v 18. stoletju nosili mornarji, ki so potrebovali trpežne delovne hlače.

Označevanje velikosti oblačil

Vsak kos oblačila, ki ga kupimo, ima na bolj ali manj prikritem mestu našito oznako, ki služi kot njena osebna izkaznica. Iz nje lahko razberemo, kaj vse naredi obleko: njeno sestavo, kakšno nego potrebuje, konfekcijsko številko in še marsikaj drugega. Kdor se namerava držati navodil na oznaki, bo lahko še dolgo časa užival v novem oblačilu.

Modni sleng

Svet mode se stalno razvija in spreminja, nekateri trendi ostanejo, drugi se hitro zamenjajo. Kdor želi biti na tekočem s trendi, mora prav tako poznati vse modne izraze, ki jih tako radi uporabljajo modni oblikovalci, v zadnjem času pa tudi vedno bolj priljubljeni modni blogerji. Da se ne boste izgubili med poplavo modnih izrazov, smo glavne izmed njih izbrali in jih razložili.

Zadnji prispevki