Domov Oznake NPZ

Oznaka: NPZ

Rezultati NPZ

NPZ: Rezultati in možnost vpogleda (6. in 9. razred)

Danes je dan, ko izveste rezultate NPZ.

NPZ: Tretji predmet (9. razred)

Nabor letošnjih predmetov je: Tuji jezik, Glasbena umetnost, Biologija, Fizika in Naravoslovje. Predmeti so bili določeni že v septembru, v marcu pa je bilo določeno, na kateri šoli se bo preverjal kateri predmet. In da boste vedeli, kaj vas lahko čaka:
Tuji jeziki

NPZ: Tuji jezik (6. razred)

11. maj 2020 V šestem razredu učenci opravljajo preizkus znanja iz dveh tujih jezikov: angleščine in nemščine. Preizkus traja 60 minut in je razdeljen na štiri dele: slušno...
Matematika

NPZ: Matematika (6. in 9. razred)

Preizkus iz matematike traja eno uro, možnih pa je od 50 do 60 točk. Na preizkusu imate lahko geotrikotnik, ravnilo, šestilo, žepni računalnik pa ni dovoljen.
Slovenščina

NPZ: Slovenščina ali italijanščina ali madžarščina (6. in 9. razred)

NPZ iz slovenščine traja 60 minut, sestavljen pa je iz dveh besedil, na katera se nanašajo vprašanja.

Spremembe na področju NPZ

S šolskim letom 2017/18 se bodo začele uporabljati spremembe na področju NPZ. Preverite, katere so to.

Stanje prijav za vpis v srednje šole

Znana je informacija o številčni prijavi na srednje šole - torej stanje prijav. Tako lahko hitro ugotoviš, ali bo na tvoji šoli omejitev vpisa in ali bodo za vpis štele točke.

Pomembni osnovnošolski datumi 2019/20

Pripravili smo vam koledar datumov, ki si jih morate zabeležiti v svoj šolski koledar. Tako boste natančno vedeli, kdaj ste doma, koliko časa imate še za izboljšanje ocen pred zaključkom ocenjevalnega obdobja in katere sobote boste presedeli v šolskih klopeh.

Srednje šole, kjer je omejitev vpisa

Objavljen je seznam srednjih šol, ki so omejile vpis v 1. letnik za šolsko leto 2018/19. Do 25. aprila, ko je bil končan rok za prenos prijav, se je prijavilo 18.364 kandidatov (lani 18.916). V prenosnem roku je svojo prijavo preneslo 666 kandidatov (lani 868).

Znan je tretji predmet na NPZ

Seznam osnovnih šol, v katerih se bo preverjalo znanje z nacionalnim preverjanjem znanja iz določenega tretjega predmeta v 9. razredu v šolskem letu 2019/20.

Zadnji prispevki