Domov Oznake Moda

Oznaka: moda

Zgodovina jeansa in kavbojk

Kavbojke, kot jih imenujemo pri nas, so nastale iz nuje, v pristaniščih italijanske Genove, saj so jih že v 18. stoletju nosili mornarji, ki so potrebovali trpežne delovne hlače.

VIDEO poklic: Manekenka

Manekenka ali maneken kaže nove vzorce oblek, npr. na modnih revijah, in predstavlja modne novosti na področju oblačenja in modnih dodatkov.

Modni sleng

Svet mode se stalno razvija in spreminja, nekateri trendi ostanejo, drugi se hitro zamenjajo. Kdor želi biti na tekočem s trendi, mora prav tako poznati vse modne izraze, ki jih tako radi uporabljajo modni oblikovalci, v zadnjem času pa tudi vedno bolj priljubljeni modni blogerji. Da se ne boste izgubili med poplavo modnih izrazov, smo glavne izmed njih izbrali in jih razložili.

Subkulture

V času mladosti človek eksperimentira z različnimi identitetami. Gre predvsem za občutek pripadnosti, ki posledično nastane. Nikakor pa ne moremo reči, da so vsi mladi del neke subkulture, večina jih je konformistov in ne želijo izstopati. Subkultura ponuja mladostniku neko rešitev, mladi namreč nimajo namena nekomu »iti na živce«.

Uredite si nohte

Svojim nohtom lahko privoščite razvanje kar v domači kopalnici. Za malo denarja imate lahko lepe, urejene nohte in roke vedno in povsod. In kakšne so zapovedi pravilne manikure?

Zadnji prispevki