Domov Oznake Matura

Oznaka: matura

SPLOŠNA MATURA (spomladanski rok): Maturitetni esej

0
Letošnja tematika je V svetu Cankarjeve dramatike, izbrana dela pa so...

Moja strategija učenja za maturo

0
Za učenje za maturo se dobro pripravite in si naredite načrt, saj ne želite, da bodo tedni pred preverjanjem zelo stresni. Med tem procesom pa spoznavajte svoj učni stil in najdite tiste učne strategije, ki vam osebno najbolj odgovarjajo.

MATURA: Priprave

0
Preberite vse o maturi >>

Rezultati mature

0
Čestitke vsem maturantom, ki ste letos opravili maturo. Splošno maturo vas je letos opravljalo na gimnazijah 6.376 kandidatov in od tega vas je uspešno opravilo maturo 93,45 %.

Psihična priprava na maturo

0
Matura predstavlja zaključek izobraževanja v srednjih šolah. Od dijakov se zahteva, da v enem mesecu pokažejo znanje, ki so ga pridobili v zadnjih štirih letih šolanja. In zato veliko dijakov maturo piše slabše, saj ne prenesejo psihičnega pritiska.

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom – postopek elektronske prijave

0
Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.

Katera srednja šola je najuspešnejša?

0
Fakulteta Alma Mater Europaea je naredila raziskavo, kjer so, glede na rezultate NPZ in mature, naredili seznam najuspešnejših slovenskih osnovnih in srednjih šol.

VIDEO: Maturantska parada 2013

0
Tudi letos so se zavrteli maturanti na največji maturantski paradi. In tudi letos je bil tam Filternet.

Nasveti za lažje učenje

0
V nadaljevanju vam bomo podrobneje predstavili nekaj strategij učenja, zraven pa vam dali tudi nasvete. Vse strategije se je treba naučiti uporabljati, zato berite dalje.
495OboževalcevVšečkaj