Domov Oznake Matura

Oznaka: matura

SPLOŠNA MATURA (spomladanski rok): Maturitetni esej

Letošnja tematika je V svetu Cankarjeve dramatike, izbrana dela pa so...

Moja strategija učenja za maturo

Za učenje za maturo se dobro pripravite in si naredite načrt, saj ne želite, da bodo tedni pred preverjanjem zelo stresni. Med tem procesom pa spoznavajte svoj učni stil in najdite tiste učne strategije, ki vam osebno najbolj odgovarjajo.

MATURA: Priprave

Preberite vse o maturi >>

Rezultati mature

Čestitke vsem maturantom, ki ste letos opravili maturo. Splošno maturo vas je letos opravljalo na gimnazijah 6.376 kandidatov in od tega vas je uspešno opravilo maturo 93,45 %.

Psihična priprava na maturo

Matura predstavlja zaključek izobraževanja v srednjih šolah. Od dijakov se zahteva, da v enem mesecu pokažejo znanje, ki so ga pridobili v zadnjih štirih letih šolanja. In zato veliko dijakov maturo piše slabše, saj ne prenesejo psihičnega pritiska.

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom

Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.

Katera srednja šola je najuspešnejša?

Fakulteta Alma Mater Europaea je naredila raziskavo, kjer so, glede na rezultate NPZ in mature, naredili seznam najuspešnejših slovenskih osnovnih in srednjih šol.

VIDEO: Maturantska parada 2013

Tudi letos so se zavrteli maturanti na največji maturantski paradi. In tudi letos je bil tam Filternet.

Nasveti za lažje učenje

V nadaljevanju vam bomo podrobneje predstavili nekaj strategij učenja, zraven pa vam dali tudi nasvete. Vse strategije se je treba naučiti uporabljati, zato berite dalje.

Zadnji prispevki

HTML Code here