Prijava na e-nasvete

Domov Oznake Matura

Oznaka: matura

Priprave na maturo

Priprave na maturo: kaj ja in kaj ne pri učenju

Priprave na maturo so pomembna prelomnica v življenju vsakega učenca. Čeprav je ta proces lahko stresen, je s pravimi pristopi tudi produktiven in učinkovit.
Vpis na fakulteto

VIDEO: Vpis na fakulteto korak za korakom – postopek elektronske prijave

Pripravili smo pregled postopka vpisa na fakultete, vse o prvem, drugem in tretjem prijavnem roku. Za vsa vprašanja pa se lahko na nas obrnete s komentarji.
Srednješolski koledar

Pomembni srednješolski datumi 2023/24

Koledar si natisnite in nalepite na steno v svoji sobi. Tako boste najlažje sledili, kdaj ste doma, kdaj imate počitnice in kdaj zaključite s konferencami.
koledar splošne mature 2024

Koledar SPLOŠNE mature 2024

Pripravili smo koledar splošne mature 2024. Pri predmetih smo tudi napisali, kako sploh poteka pisanje mature, da boste okvirno vedeli, kako matura zgleda.
Rezultati mature

Rezultati mature

Čestitke vsem maturantom, ki ste letos opravili maturo. Splošno maturo vas je letos opravljalo na gimnazijah 6.376 kandidatov in od tega vas je uspešno opravilo maturo 93,45 %.

Izboljševanje in popravljanje mature 

Načrtujete na jesenskem roku popravljanje mature ali izboljševanje ocen mature? Preverite, glavne razlike med popravljanjem in izboljševanjem ter kolikokrat lahko maturo popravljate oz. izboljšujete. Splošna...
ECTS točke

SPLOŠNA MATURA (jesenski rok): Rok za ugovor na oceno

Po opravljenem e-vpogledu v maturitetne pole, lahko po 17. septembru 2024 vložite ugovor na oceno oz. na način izračuna izpitne ocene.
Jesenski prijavni rok

SPLOŠNA MATURA (jesenski rok): Ugovor na točke praktičnega dela

Danes, 4. 9. je zadnji dan za vložitev ugovora na število doseženih točk pri praktičnem delu izpita splošne mature v jesenskem roku.

SPLOŠNA MATURA (jesenski rok): Glasba, izpitna pola A

Za izpitno polo A, Glasbeni stavek, boste imeli 190 minut časa za reševanje, prinesla pa vam bo 70 % ocene. Naloge so odprtega tipa...

SPLOŠNA MATURA (jesenski rok): Rok za oddajo izdelkov praktičnega dela

Do 19. avgusta morate oddati izdelke praktičnega dela izpita na šoli, če opravljate maturo v jesenskem roku.

PREBERI VEČ