Domov Oznake Kultura

Oznaka: kultura

Top 9 zanimivosti o filmu

Prepričani smo, da ogromno dejstev iz sveta filma že poznate, vseeno pa smo jih izbrskali še nekaj, za katera najverjetneje še niste slišali.

Stand-up

Stand-up komedija oziroma na kratko stand-up, izvira iz Velike Britanije, moč pa jo je bilo zaslediti že od 18. stoletja naprej na britanskih dvorih. Svoj zmagoviti pohod po odrih je začela v 70. letih, ki jih lahko označimo kot začetek moderne stand-up komedije.

Gledališki impro

Si predstavljate gledališče, kjer igralci nimajo določenega teksta ali scenarija in delujejo čisto spontano? Ravno to se dogaja v improvizacijskem gledališču, ki je vedno bolj popularno tudi v Sloveniji.

Poklic: Etnolog konservator

Poglavitna skrb etnologa (konservatorja) je etnološka dediščina, posebna zvrst kulturne dediščine, katere značilnost je poleg čisto materialnih, tehnoloških in širših humanističnih vrednosti poudarjen interes etnološke ali narodopisne vede.

Kulturni bonton

Beseda bonton pomeni pravilo, pa naj bo pravilo vedenja, oblačenja. Naš bonton je naučen, saj smo kot otroci posnemali svoje starše. Z leti pa oblikujemo svojo kulturo, ki je prilagojena različnim situacijam, dogodkom, prireditvam.

Zadnji prispevki