Domov Oznake Kino

Oznaka: kino

Top 9 zanimivosti o filmu

Prepričani smo, da ogromno dejstev iz sveta filma že poznate, vseeno pa smo jih izbrskali še nekaj, za katera najverjetneje še niste slišali.

VIDEO poklic: Kinooperater

Večina nas je že kdaj šla v kino. Veliko platno, super film. Toda, ste se kdaj vprašali, kako je ta film prišel na platno? Kdo ga je sestavil in kako? No, več o tem v videu o poklicu kinooperaterja!

Pokovka in zdravje

Priljubljen prigrizek na zabavah, v kinu ali doma pred televizijo je pokovka ali pa domače kokice. Velikokrat pokovko pripravimo kar s pomočjo mikrovalovne pečice, zato so nekateri strokovnjaki raziskali, ali lahko to vpliva na naše zdravje.

Vsakdanji bonton

Bonton v francoščini pomeni dober ton, govori pa o pravilih spodobnega vedenja v družbi. Pravila obnašanja se sicer od kulture do kulture razlikujejo, predvsem v modernem času in s pojavom vedno novih tehnologij, pa se pravila bontona spreminjajo in niso več tako stroga.

Kulturni bonton

Beseda bonton pomeni pravilo, pa naj bo pravilo vedenja, oblačenja. Naš bonton je naučen, saj smo kot otroci posnemali svoje starše. Z leti pa oblikujemo svojo kulturo, ki je prilagojena različnim situacijam, dogodkom, prireditvam.

Zadnji prispevki