Domov Oznake Ekologija

Oznaka: ekologija

VIDEO poklic: Inženir ekološkega kmetijstva

Diplomant visokošolskega strokovnega študija »Ekološko kmetijstvo« bo izobražen in usposobljen za zahtevnejša strokovna dela s področja ekološkega kmetijstva v povezavi z okoljskimi vprašanji in razvojem podeželja.

Program: OKOLJEVARSTVENI TEHNIK

Okoljevarstveni tehniki so sposobni upravljati z okoljevarstvenimi tehnologijami, pridobijo spretnosti kompleksnega razmišljanja o okoljskih problemih in imajo znanja s tega področja.

Poklic: GOZDAR

Delo gozadrja poteka na terenu, večinoma v gozdu. Zahtevana je triletna izobrazba, delo pa obsega od podrianja dreves, skrbi za gozd pa do gojitvenih del (npr. sajenje in zaščita sadik).

Vse o recikliranju

"Zmanjšaj porabo, ponovno uporabi in recikliraj!" Slogan, ki dobro opiše, kako bi morali dandanes vsi ravnati z odpadki. Prav gotovo ste že slišali za recikliranje, mogoče doma ali pa v šoli, nekatere šole pa so tudi vključene v projekt Eko šola in zato nekateri že pridno reciklirate in veste v katere zabojnike gre papir, steklo ali plastika.

Poklic: Ekolog

Ekolog dela na raziskovalnih, tehničnih in upravnih področjih, ki zadevajo okolje v različnih sektorjih gospodarstva, na zakonodajnem in izvršilnem področju, na državnem in lokalnem nivoju. Usposobljen je za proučevanje in povezovanje pojavov v okolju, za odkrivanje odnosov med naravnim okoljem in družbo pa tudi med tehnologijo, organizacijo in ekonomiko.
HTML Code here

Zadnji prispevki