Domov Oznake Deficitarni poklici

Oznaka: deficitarni poklici

Štipendija za deficitarne poklice

0
Javni sklad je objavil razpis za podelitev deficitarnih štipendij. Te so namenjene za poklice, ki so v Politiki štipendiranja opredeljeni kot deficitarni - to so najbolj iskani poklici. Podelili bodo 1000 štipendij.

Deficitarni poklici – seznam najbolj iskanih poklicev

0
Za suficitarne poklice je značilno, da je na voljo veliko število kadra, medtem ko so deficitarni poklici tisti, v katerih primanjkuje kadra z ustrezno usposobljenostjo.

Izberite poklic za prihodnost

0
Usposobite se za opravljanje deficitarnega poklica, ki je na trgu dela iskan.

ROK: Prijava na razpis za deficitarne poklice

0
Vlogo za štipendijo za deficitarne poklice boste lahko oddali od 19. 6. 2023 do 22. 9. 2023. Cilj je dodeliti štipendijo 1000 štipendistom, mesečna...

VIDEO poklic: Bibliotekar

0
Opis delovnih nalog bibliotekarja obsega izposojo, zbiranje, izbiranje, dopolnjevanje in obnavljanje knjižnega in neknjižnega gradiva, medknjižnično izposojo in njeno nadziranje, svetovanje bralcem o vseh vrstah gradiva, ki ga knjižnica hrani, klasificiranje gradiva ter strokovna obdelava in vnos gradiva v različne informacijske mreže.

Poklic: Čevljar

0
Čevljar izdeluje obutev vseh vrst. Dela v organizirani proizvodnji izdelkov, kot so čevlji, škornji, copati in druga obutev, po predhodnem dogovoru z naročnikom ali obutev popravlja.

Poklic: Cestar

0
Cestar ali uradno delavec za preprosta dela pri vzdrževanju cest gradi in vzdržuje ceste. Delo poteka v skupini. Vsak delavec je zadolžen za posamezno opravilo. Uporablja različne materiale in orodja.

Najbolj in najmanj iskani poklici

0
Prihodnosti za zagotovo ne moremo napovedati, vseeno pa se jo da predvidevati glede na napredke na tehnološkem, gospodarskem, zdravstvenem, okoljskem, komunikacijskem in računalniškem področju. In ravno ti narekujejo, kateri bodo iskani poklici v prihodnosti.
495OboževalcevVšečkaj