Prijava na e-nasvete

B&B izobraževalni center, visoka šola

Naslov: 16a Letališka cesta, Ljubljana 1000, Slovenija

Kontaktna oseba: KRANJ: Barbara Zakotnik-Dokl, LJUBLJANA: Nina Lanjšček

Funkcija: organizatorke izobraževanj

Uradne ure: 9.00 – 17.00

Mail: referat@bb.si

Telefon: 04 280 83 04 (Kranj), 01 547 45 05 (Ljubljana)

Spletna stran: https://bb.si/bb-izobrazevanje/

Možnost izrednega študija: DA

Število dodiplomskih programov: 5

V B&B izobraževalnem centru lahko pridobiš  VI/1 stopnjo izobrazbe in postaneš inženir/inženirka logistike, strojništva, elektroenergetike ali ekonomist/ka.

Del B&B izobraževalnega centra je višja šola in visoka šola za trajnostni razvoj s programom Varstvo okolja (VI/2).

Na podlagi dolgoletnih izkušenj so razvili unikaten model izvajanja študija. Študij temelji na praktičnem znanju in tesnem povezovanju z gospodarstvom. Predavatelji so priznani strokovnjaki iz gospodarstva, ki študente spodbujajo k iskanju rešitev na aktualnih praktičnih primerih. Ponujajo individualno prilagojen študij s sodobnimi digitalnimi orodji, kombiniran študij ter modularno opravljanje študijskih obveznosti.

Predavanja potekajo:

 • v Kranju (Ljubljanska cesta 30)
 • v Ljubljani (Letališka cesta 16a)
 • Online.

V B&B izobraževalnem centru se vsakemu posvetijo individualno, ga motivirajo k proaktivnem opravljanju študijskih obveznosti in zaključevanju študija.

 Za več informacij pokličite na 04 280 83 04, pišite na referat@bb.si ali jih obiščite na https://bb.si/bb-izobrazevanje/. 

Vir: Spletna stran B&B izobraževalni center


Vpisni pogoji

VISOKOŠOLSKI STROKOVNI PROGRAM I. STOPNJE (3 leta): VARSTVO OKOLJA

Vpisni pogoji: V visokošolski strokovni študijski program Varstvo okolja se lahko vpiše, kdor je opravil maturo ali poklicno maturo (zaključni izpit ali diploma pred letom 2002) v srednjem splošnem, strokovnem ali poklicno-tehniškem izobraževanju. Možen je tudi prehod s sorodnih programov v skladu s študijskim programom.
Kandirate izbirajo po naslednjem ključu: 60 % splošna, poklicna matura ali zaključni izpit, 40 % splošni uspeh v 3. in 4. letniku.
Izredni študij: da, v študijskem letu 2023/2024 je znašala šolnina 2.670,00 € na letnik.
Kraj izvajanja študija: Kranj, Ljubljana in »online« študij

Zaposlitev: 

 • Zaposlitev na področju soustvarjanja trajnostnega razvoja in prehoda v krožno gospodarstvo
 • Gospodarstvo in industrija – vsi sektorji
 • Živilska industrija
 • Javna podjetja s področja varstva okolja
 • Zdravstveni zavodi
 • Svetovalna podjetja
 • Občine
 • Komunale
 • Raziskovalne skupine…

Simona Papler, program: VS Varstvo okolja, diplomantka
»Kar se tiče trendov zaposlovanja, je okoljevarstvenik zagotovo eden izmed poklicev prihodnosti. Glede na to, kaj vse se nam obeta v okviru okoljske zakonodaje oz. se že zahteva, saj imamo v Sloveniji zelo visoke standarde na nivoju Evropske unije. Ekologija je aktualna tema, kar se tiče
podnebnih sprememb in v končni fazi lepo poslanstvo. S tem, ko delamo na področju varstva okolja, pozitivno vplivamo na naš planet in ga ohranjamo za naše otroke. Izhajam iz industrije, zato lahko rečem, da je za okoljevarstvenike velik potencial v vseh industrijskih podjetjih, ker v teh podjetjih nastajajo okoljski vidiki in posledično vplivi na okolje. Pri tem je naloga okoljevarstvenika, da vse te zadeve prepozna, optimizira, nadzoruje in, če se le da, zmanjša oziroma izniči vplive na okolje. Meni je bil izjemno všeč strokoven kader na šoli, zelo so prijazni, dostopni in proaktivni. Všeč mi je bila organizacija študija. Profesorji so izjemno strokovni, z izkušnjami iz prakse. To pomeni tudi iz industrije in iz področja, na katerem delam sama, zato je bilo veliko možnosti za izmenjavo mnenj ali strokovnih izzivov, ki so bili takrat aktualni. Pri študiju ob delu oz. izrednem študiju, je poleg študijskih treba usklajevati tudi družinske in poklicne obveznosti, zato se mi zdi pomembno, da je študent vztrajen, samostojen in organiziran.«

Število točk potrebnih za vpis

20192020202120222023
Varstvo okoljabrez omejitvebrez omejitvebrez omejitvebrez omejitvebrez omejitve

PODOBNE ORGANIZACIJE

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PREBERI VEČ