Prijava na e-nasvete

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

POKLICNA MATURA (spomladanski rok): Rezultati

6. July

Poklicna matura rezultati

ČESTITKE vsem, ki ste opravili poklicno maturo!

Če še ne veš kako si se odrezal, preveri svoj maturitetni uspeh na šoli, ali pa doma pobrskaj med pismi, saj obvestilo prejmeš tudi po pošti.

Vpogled in pritožba

Nekateri ste z rezultati zadovoljni, drugi ne. Najprej imejte v mislih, da če želite vpogledati v izpitno dokumentacijo, imate na voljo 3 dni časa. Vpogled zahtevate na vaši šoli, vpogledate pa lahko v izpitne pole, liste za odgovore, ocenjevalne liste, točkovnik, navodila ter merila. Priporočamo, da pri ogledu sodeluje tudi inštruktor ali pa profesor – le na tak način boste lahko opazili napake. Če se z oceno ali pa načinom izračuna ocene ne strinjate, morate naslednji dan po vpogledu vložiti pisni ugovor. Vse informacije in obrazce za pisni ugovor boste prejeli na šoli. Šola mora izpeljati ustrezen postopek, odločitev maturitetne komisije pa je dokončna.

Popravljanje in izboljševanje ocene

Če z oceno niste zadovoljni, lahko v jesenskem roku en ali več predmetov popravljate. To lahko naredite le enkrat in to v roku dveh let. Rok za prijavo na jesenski rok mature je 5.7.2023. Tisti, ki mature niste opravili, imate pravico popravljati največ dve negativni oceni. Za popravljanje imate časa 2 leti. Če boste popravljali celotno maturo (to lahko opravljate večkrat), se prve ocene ne štejejo, izjema je le pozitivna ocena za izdelek oz. storitev, ki se prizna trajno. Lahko pa kandidat ponovno opravlja storitev ali izdelek; v tem primeru se upošteva boljša ocena.