Prijava na e-nasvete

DomovDijaski SvetVpis v srednjo šoloObjavljen je razpis za vpis v srednje šole 2024/2025

Objavljen je razpis za vpis v srednje šole 2024/2025

Na spletni strani MVI najdete razpis za vpis v:

  • v programe nižjega, srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij,
  • programe poklicno-tehniškega izobraževanja,
  • vpis v poklicne tečaje,
  • razpis izbirnih predmetov splošne mature
  • razpis za sprejem učencev in dijakov v dijaške domove.

Nekaj pravil razpisa

  • Kandidati, ki se prijavljajo prvič v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega ali tehniškega izobraževanja in gimnazij. Rok za oddajo prijavnic 2. april 2024.
  • Do sedaj je bilo potrebno k prijavi za vpis v programe (navedeni v poglavji I.1.) potrebno priložiti potrdilo o opravljenem preizkusu nadarjenosti. Če se je kandidat prijavil na šolo, ki potrdila ni izdala. Nov pravilnik o vpisu v SŠ (velja od začetka šolskega leta 2018/19), je potrdilo o opravljenem preizkusu nadarjenosti veljavno le za šolo, kjer je kandidat opravljal preizkus in mu je šola izdala potrdilo. Če se kandidat prijavlja na šolo, kjer je opravljal preizkus, šola potrdilo že ima in ga ni potrebno prilagati.
  • V razpisu so programi, ki se izvajajo tudi v vajeniški obliki posebej označeni. Če se vpisujete v vajeniško obliko programa, izpolnite enako prijavnico, kot ostali kandidati, obvezno pa dopišite, da se želite izobraževati po vajeniški obliki progama.
  • Ua opravljanje preizkusa nadarjenosti oziroma spretnosti se morate prijaviti najkasneje do 4. marca 2024. In sicer na šoli, na katero se želite vpisati. Prav tako morajo kandidati, do 4. marca 2024, oddati dokazila o športnih dosežkih, ki so posebni pogoj za vpis v programe gimnazije (športni oddelek) in ekonomske gimnazije (športni oddelek).

Vse pomembne informacije pa najdete na naši spletni strani. Pobrskajte korakih za vpis v srednjo šolo, seznamu srednješolskih programov, kjer najdete tudi mnenja dijakov, ki jih obiskujete, preverite, da imate zapisane vse pomembne datume za vpis. Good luck 🙂

Vir: MVI

Izračun točk za vpis v srednjo šolo

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PREBERI VEČ