VIDEO sprejemni izpiti: AGRFT

Melita Berlič, ustanoviteljica zavoda Atilem, ki je eden izmed organizatorjev predpriprav na tovrstne preizkuse, pravi: »Na sprejemne izpite se je treba temeljito pripraviti, saj so zelo zahtevni! Tudi če kandidat ni sprejet v prvem poskusu, naj ne odneha. Če je želja za to dovolj velika, naj poskusi še drugič, tretjič … Znano je, da je več slovenskih igralcev delalo sprejemne izpite večkrat. Nekateri celo štiri- ali petkrat.« Zaradi velike treme, ki je prisotna pred in med izpitom, je dobro, da se pred sprejemnimi izpiti izvajajo vaje za koncentracijo.

Tudi če vam ne uspe prvič, ne obupajte in poskusite ponovno. Sprejemni AGRFT so znani po tem, da so zahtevni, vendar to še ne pomeni, da jih ni mogoče opraviti najbolje. Kot za vse sprejemne so tudi tu ključnega pomena priprave. Teh se lahko udeležite v kateri od šol, ki so za to specializirane, lahko pa se pripravljate kar sami.

Če se boste pripravljali sami, potem pridobite čim več informacij, kakšne naloge so bile v preteklosti (vprašajte tiste, ki so se dejansko že kdaj udeležili sprejemnih na AGRFT, ne poslušajte le govoric – študente lahko najdete v njihovi študentski skupini), na kakšen način jih je treba opraviti in kako so se sami pripravljali. Se pa preizkusi med seboj razlikujejo glede na študijski program. Navodila za lanske preizkuse si lahko ogledate na spletni strani AGRFT >>

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here