Prijava na e-nasvete

DomovDijaski SvetVpis na fakultetoOpisi rokov vpisa na fakultete

Opisi rokov vpisa na fakultete

Od leta 2017 so se spremenili opisi rokov vpisa na fakultete. Vpisni roki na univerzah, bodo študentom dostopni na enostaven dostop do študijskih programov. Prilagodljivost in razumevanje visokošolskih zavodov do študentov je izraz podpore novim generacijam študentov pri uresničevanju njihovih akademskih sanj. Nove možnosti vpisa vsem bodočim študentom odpirajo vrata do znanja, priložnosti in osebnega razvoja.

Opisi rokov vpisa na fakultete

Prijava je tako možna v prvem (do 20. marca), drugem (od 21. do 27. avgusta) in ponekod tretjem (do 30. 9. 2024).Tretji vpisni rok ni več možen po nekaterih fakultetah.

V drugem roku se prijavite tudi vsi tisti, ki ste se prijavili v prvem roku, vendar se na študijski program, kamor ste bili sprejeti, niste vpisali, ali pa ste se vpisali in ste se izpisali.

Od 2017 je novo poimenovanje oz. opisi rokov prijavnega postopka. Namreč prenehala se je uporaba termina “merilih za prehode”, ki se je zamenjala s terminom “v višji letnik”. To velja za že vpisane študente, ki se želijo prepisati med letom, in sicer v višji letnik.

Fakultete lahko razpišejo sprejemne izpite samo v prvem krogu, v drugem roku, tako kot sedaj, pa le če želijo (ponekod sprejemnih izpitov v drugem roku sploh ne bo). Prijavo za vpis oddate elektronsko.

Razpis za vpis v študijske programe 2024/25 lahko najdete na spletni strani eVŠ >>

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

2 KOMENTARJI

  1. Zdravo, mene pa zanima nekaj glede tega, da ti država financira samo en študij na dodiplomcu in enega na podiplomcu. Fant je namrec zaključil 2. stopnjo in se sedaj redno ne more nikamor več vpisat. Pa me zanima, kako druga fakulteta (npr. ekonomska 2.stopnja) sploh ve, da je že zaključil neko drugo fakulteto z isto stopnjo? Je možno, da če pač vpiše redni študij, da ga vseeno sprejmejo redno, torej brez šolnine?
    Lepooo vas prosim za čimprejšnji odgovor!

    • Pozdravljena!

      Res je, država financira dokončanje študija le na vsaki stopnji. Vpis na redni študij ni več mogoč, sploh sedaj, s skupno evidenco eVS, kjer so vidni vsi vpisi posameznega študenta. Tako da bi ga zagotovo zavrnili v postopku prijave. Vpiše se lahko na dodiplomski študij kot diplomant, vendar je tudi ta študij zadnjih nekaj let plačljiv.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PREBERI VEČ