Prijava na e-nasvete

Zakaj se učimo

Se sprašujete, zakaj se učimo? Postavite jasne cilje za boljšo učno uspešnost in si postavite dosegljive mejnike, kot je določena ocena ali vpis na fakulteto. Razdelite naloge na manjše korake, da se vam študij ne zdi preveč naporen, hkrati pa ohranjate motivacijo in osredotočenost.

5 nasvetov, zakaj se učimo

Postavite jasne cilje, da boste imeli pregled zakaj se učite

Opredelite konkretne, dosegljive cilje za svojo učno uspešnost. Ne glede na to, ali želite doseči določeno povprečno oceno, se izkazati pri določenem predmetu ali se vpisati na želeno fakulteto, vam bodo jasni cilji dali nekaj konkretnega, za kar si boste lahko prizadevali, in vas motivirali.

Razdelite naloge na obvladljive korake

Razdelite svoje študijske naloge na manjše, lažje obvladljive dele. Z reševanjem manjših nalog naenkrat se vam bo študij zdel manj naporen, med študijem pa boste ostali osredotočeni in motivirani.

Poiščite svoj slog učenja

Preizkušajte z različnimi študijskimi tehnikami in načini učenja, da bi našli tisto, kar vam najbolj ustreza. Ne glede na to, ali ste vizualni učenec, ki mu koristijo preglednice in tabele, slušni učenec, ki raje posluša predavanja ali podcaste, ali kinestetični učenec, ki se najbolje uči s praktičnimi dejavnostmi, lahko s poznavanjem svojega učnega sloga študij postane zanimivejši in učinkovitejši.

Ustvarite pozitivno učno okolje

Ustvarite miren, neokrnjen prostor za učenje, kjer ni motečih dejavnikov. Poskrbite, da bo vaš delovni prostor dobro osvetljen in udoben ter da boste imeli vse potrebno gradivo, kot so učbeniki, zvezki in pripomočki za pisanje. Obdajte se z motivacijskimi citati, navdihujočimi slikami ali osebnimi afirmacijami, da se boste lažje osredotočili in si napolnili baterije.

Nagradite se

Vzpostavite sistem nagrajevanja, ki vas bo spodbudil k učenju. Po končanem študiju ali doseženem mejniku si privoščite nekaj, v čemer uživate, naj bo to ogled epizode priljubljene oddaje, sprehod ali najljubši prigrizek. Nagrade lahko pomagajo okrepiti pozitivne študijske navade in vas motivirajo za doseganje študijskih ciljev.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PREBERI VEČ