Prijava na e-nasvete

DomovDijaski SvetDijaško deloZakonske omejitve in pravice študentskega dela

Zakonske omejitve in pravice študentskega dela

Dijaško delo je urejeno z zakonodajo, ki določa pravice in obveznosti dijakov kot delavcev, ter postavlja omejitve glede delovnih pogojev in obremenitev. Te zakonske določbe so ključne za zaščito mladih delavcev pred izkoriščanjem in zagotavljanje, da delo ne ovira njihovega izobraževanja. Tukaj najdete glavne zakonske omejitve in pravice študentskega dela, ki jih morajo vsi dijaki poznati, da se zavarujejo.

Zakonske omejitve študentskega dela

1. Starostne omejitve

V Sloveniji lahko dijaki začnejo z dijaškim delom pri starosti 15 let. Za mlajše od 15 let je opravljanje dela praviloma prepovedano, razen v nekaterih izjemnih primerih, kot so kulturne, umetniške, športne ali oglaševalske dejavnosti, pri čemer morajo biti izpolnjeni posebni pogoji in pridobljeno soglasje staršev ter dovoljenje pristojnega organa.

2. Delovni čas

Za mladoletne delavce (osebe mlajše od 18 let) veljajo posebne omejitve glede delovnega časa:

  • Največ 8 ur na dan in 40 ur na teden.
  • Delo ponoči (med 22. uro in 6. uro) je praviloma prepovedano. Izjeme so možne le, če je delo nujno in so zagotovljeni posebni varnostni ukrepi.
  • Obvezni odmori in počitki: Dijaki imajo pravico do odmora med delom (najmanj 30 minut za vsako delo, daljše od 4,5 ure), dnevnega počitka (najmanj 12 neprekinjenih ur) in tedenskega počitka (najmanj 48 neprekinjenih ur).

3. Vrsta dela

Mladoletni delavci ne smejo opravljati del, ki so nevarna ali škodljiva za njihovo zdravje in varnost. To vključuje dela, ki zahtevajo dvigovanje težkih bremen, delo v nevarnih pogojih (npr. s strupenimi snovmi) ali dela, ki so fizično ali psihično preobremenjujoča.

Pravice študentskega dela

1. Plačilo in pravice iz dela

Dijaki imajo pravico do pravičnega plačila za svoje delo, ki ne sme biti nižje od minimalne urne postavke, določene za dijaško delo. Poleg tega imajo pravico do enakih delovnih pogojev kot drugi delavci, vključno z varnostjo in zdravjem pri delu.

2. Pogodba o delu

Pred začetkom dela je pametno skleniti pisno pogodbo o opravljanju začasnih in občasnih del, ki določa pravice in obveznosti obeh strani. Pogodbe ni nujno skleniti, saj vas podpira tudi prijava na delo preko spletnih portalov. Pogodba mora vključevati podatke o delovnem času, plačilu, trajanju dela in drugih pomembnih pogojih.

3. Zavarovanje

Dijaki, ki opravljajo dijaško delo, morajo biti ustrezno zavarovani. Delodajalec mora poskrbeti za prijavo dijaka v obvezno pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje. Dijaki imajo pravico tudi do zdravstvenega varstva v primeru poškodbe pri delu.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PREBERI VEČ