Znan je tretji predmet na NPZ

2
Seznam osnovnih šol, v katerih se bo preverjalo znanje z nacionalnim preverjanjem znanja iz določenega tretjega predmeta v 9. razredu v šolskem letu 2019/20.
Omejitve

Znane so omejitve za vpis na fakulteto!

0
Maturanti, znane so minimalne točke za sprejem na želeno fakulteto.

Za devetošolce: Prelistajte novo izdajo Srednješolskega Vpisnika 2021

0
Kliknite na sliko naslovnice Srednješolskega Vpisnika 2021 in prelistajte novo izdajo, ki vam bo v pomoč pri izbiri srednje šole.

Za maturante: Prelistajte novo izdajo Fax Vpisnika 2021

2
Kliknite na sliko naslovnice Fax Vpisnika 2021 in prelistajte novo izdajo, ki vam bo v pomoč pri izbiri študija.
Razpis

Objavljen je razpis za vpis na fakultete 2021/2022

2
Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2021/22. Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole.
Srednješolski programi

Vrste srednješolskih programov

0
Že veste, kam bi se vpisali, ne veste pa, kakšen poklic pravzaprav pridobite? Da boste dobro informirani o svoji poklicni poti, smo pripravili kratek pregled vseh petih srednješolskih izobraževanj v Sloveniji in njihove glavne značilnosti.

Vajeniški način izobraževanja

0
Vajeništvo je del sistema srednjega poklicnega izobraževanje – SPI (3-letni programi), pri čemer se vsaj polovico izobraževalnega programa izvede kot praktično usposabljanje z delom pri delodajalcu.

S STEM študiji do poklica prihodnosti

0
Na trgu dela vlada veče povpraševanje po tehničnih in naravoslovnih profilih – teh je na trgu dela namreč premalo. Samo na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v Evropi iščejo skoraj milijon IKT strokovnjakov, na svetu...

Moja strategija učenja za maturo

0
Za dobre ocene je potrebnega kar nekaj truda. Posebno prehod iz srednje šole na fakulteto marsikomu predstavlja velik izziv. Prvi mejnik je že matura, ki bodoče študente nekoliko pripravi na leta, ki sledijo –...

Mobilnost ni mus, pomaga pa

0
Skok v neznano, v tujo državo, stran od domačih, kjer govorijo tuj jezik in nikogar ne poznate, je lahko strašljiv. Ampak hkrati je to lahko najboljša izkušnja vašega življenja!
495OboževalcevVšečkaj