Že veste, kam bi se vpisali, ne veste pa, kakšen poklic pravzaprav pridobite? Da boste dobro informirani o svoji poklicni poti, smo pripravili kratek pregled vseh petih srednješolskih izobraževanj v Sloveniji in njihove glavne značilnosti.
Candida albicans (kandida) je gliva kvasovka, ki jo pogosto najdemo v dihalih, črevesju, nožnici in koži. Glivic je več kot sto vrst in večina jih je neškodljivih. Obstaja tudi okoli petdeset vrst patogenih glivic, ki lahko povzročijo lokalne glivične okužbe kože, lasišča, nohtov, nožnice ali ustne votline, zelo redko pa resnejše oblike bolezni.
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) vsem dijakom in študentom, pa tudi tistim, ki opravljajo osebno dopolnilno delo in delajo prek avtorske oziroma podjemne pogodbe, omogoča izpis pokojninske dobe. Za tega lahko zaprosijo pisno ali po elektronski pošti, lahko pa tudi prek portala Moj eZpiz. Izpis naj bi dobili v petih dneh po oddaji vloge.
Prijava v dijaški dom poteka skupaj s prijavo na srednjo šolo. Prijavnica je dosegljiva na spletni strani ministrstva, vpisi za sprejete pa potekajo ponavadi do konca avgusta, prav tako pa nastanitev.

Poklic: Gasilec

Poglavitne naloge poklicnega gasilca so: gašenje požarov, reševanje ljudi in premoženja ob naravnih in drugih nesrečah ter redno usposabljanje in vaje za dobro opravljanje teh nalog.
288OboževalcevVšečkaj

PREBERI ŠE

Program: GRADBENI TEHNIK

VIDEO: Urbani športi

Vse o spanju