Stanje prijav za vpis v srednje šole

Stanje prijav za vpis v srednje šole

0
Znana je informacija o številčni prijavi na srednje šole - torej stanje prijav. Tako lahko hitro ugotoviš, ali bo na tvoji šoli omejitev vpisa in ali bodo za vpis štele točke.
Priprave na maturo

Priprave na maturo: kaj ja in kaj ne pri učenju

0
Priprave na maturo so pomembna prelomnica v življenju vsakega učenca. Čeprav je ta proces lahko stresen, je s pravimi pristopi tudi produktiven in učinkovit.
Šolski koledar za 2024/2025

Šolski koledar za 2024/2025

0
Šolski koledar za 2024/2025 za osnovne šole predstavlja ključno orodje za organizacijo šolskega leta, ki zajema razporeditev šolskih dni, počitnic, vpis otrok ter druge pomembne dogodke in obveznosti. Šolski koledar za šolsko leto 2024/2025 Namenjen je...
Vpis v dijaški dom

Vpis v dijaški dom

0
Prijava v dijaški dom poteka skupaj s prijavo na srednjo šolo. Prijavnica je dosegljiva na spletni strani ministrstva, vpisi za sprejete pa potekajo ponavadi do konca avgusta, prav tako pa nastanitev.
Stanje prijav

Stanje prijav na fakultetah

0
Znane so prijave (prve želje) in minimumi za vpis v prvi letnik študija, za študijsko leto 2024/25, ki jih objavlja eVŠ. Kot vsako leto, pa je tudi letos tako, da so določeni programi popolnoma zasedeni (vsi tisti programi, ki imajo več kot 105 % delež vpisanih glede na prosta mesta).
Najbolj zaželeni in najbolj prezrti programi na fakultetah

Najbolj zaželeni in najbolj prezrti programi na fakultetah

0
Pa poglejmo... Seveda smo izpostavili le tiste, kateri imajo več kot 250 % preveč prijavljenih kandidatov in pa tiste, ki imajo do 25 % prijavljenih kandidatov glede na razpisana mesta. Kaj pa tvoja fakulteta oz. tvoj program?
Štipendija za deficitarne poklice

Štipendija za deficitarne poklice

0
Javni sklad je objavil razpis za podelitev deficitarnih štipendij. Te so namenjene za poklice, ki so v Politiki štipendiranja opredeljeni kot deficitarni - to so najbolj iskani poklici. Podelili bodo 1000 štipendij.

Razpis za vpis v višje šole 2024/2025

0
Na spletni strani Višješolske prijavne službe si že lahko ogledate razpis za vpis v višje šole v študijskem letu 2023/2024. Razpis je bil objavljen 1. februarja 2023, naslednji pomemben datum pa so informativni dnevi...

Za maturante: Prelistajte novo izdajo Fax Vpisnika 2024

2
Kliknite na sliko naslovnice Fax Vpisnika 2021 in prelistajte novo izdajo, ki vam bo v pomoč pri izbiri študija.
Razpis

Objavljen je razpis za vpis na fakultete 2024/2025

2
Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2023/24. Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole.