Maturantska pričeska

»So močna mešanica detajlov 40-ih in 80-ih let,« pravi celjski frizer Kristijan Petek, »vendar gre za drobne ideje, ki na ta leta le spominjajo in tega obdobja nikakor ne kopirajo.« Frizerka in vizažistka, Monika Topolovec, predlaga mehko padajoče linije in odsvetuje stroge frizure.
Devetošolci, pripravili smo seznam datumov, ki jih morate spremljati in si jih označiti na svojem koledarčku. Torej, kdaj je vpis, kdaj veste, koliko se vas je vpisalo na vašo šolo, kdaj je NPZ ... Vse pomembne informacije.

Možgani

Možgani tehtajo približno 1400 g, za delovanje pa porabijo 20 % vsega kisika, ki pride v telo. Vsako minuto se v možganih sproži od sto tisoč do milijon kemičnih reakcij samo za osnovne procese v možganih. (ocena znanstvenika dr. Davida Samuelsa). Možgani ne občutijo bolečine, saj nimajo za to specializiranih živčnih končičev.
Tukaj je le nekaj zanimivosti dvajsetletne Slovenije po izboru uredništva Filternet.si, če veš tudi ti kakšen zanimiv podatek o Sloveniji, pa ga le deli z ostalimi.
Delo borznega posrednika zajema razgovore s strankami, spremljanje trgovanja in trgovanje prek računalniških zaslonov, analiziranje razmer na trgu in pri posameznih izdajateljih vrednostnih papirjev ter urejanje dokumentacije, ki spremlja trgovanje.
445OboževalcevVšečkaj

PREBERI ŠE