Sem zrel za študij?

Kako naj dijak ve, da je zrel za študij? Vsi študijski programi zahtevajo za vpis opravljeno eno od obeh matur. In kot že beseda pove – če izpolniš ta pogoj si zrel za študij. Pa je to res? Zakaj potem okoli 50 % teh dijakov, pade v prvem letniku?
Vsak bi moral v življenju vsaj enkrat občutiti čare samostojnega potovanja in se podati v neznano. Četudi nima še popotniških izkušenj. Spodaj so zapisani popotniški nasveti za začetnike.
Veliko študentov se na začetku odloča med študentskim domom ali pa zasebno sobo. Za vas smo zbrali primerjavo, na koncu pa razmislite, kakšen človek ste in kje bo vam bolj ustrezalo živeti.
Informativni dnevi potekajo dva dneva in zato je število fakultet oziroma šol, ki jih lahko obiščete v tem času, omejeno. Zato se dobro pripravite (s spodnjimi vprašanji) in obiščite le tiste, ki so vaši resni favoriti. Pri vprašanjih nam je pomagala Gabrijela Fidler, univ. dipl. psih., šolska svetovalka z Gimnazije Velenje.

Poklic: Agronom

Agronom ali Kmetijski svetovalec svetuje kmetovalcem, poljedelcem ipd. pri težavah, ki se nanašajo na pridelovanje hrane in živinorejo. Posreduje informacije o zdravju živali in higienskih predpisih, o zatiranju škodljivcev in bolezni, o dovoljenjih za izsuševanje ali namakanje zemljišč in zaščiti kmetijskih površin.
440OboževalcevVšečkaj

PREBERI ŠE