Govorimo ustrezno? Kdaj se izražamo prav, kdaj narobe. Kakšne pasti nam govor vse namenja, na kaj je potrebno biti še posebej pozoren in pa seveda, kot običajno, primeri iz prakse (napake novinarjev, znanih oseb in nekaj smešnih pripetljajev ... poučno in zabavno).
Fakulteta Alma Mater Europaea je naredila raziskavo, kjer so, glede na rezultate NPZ in mature, naredili seznam najuspešnejših slovenskih osnovnih in srednjih šol.
Vsi, ki ste mlajši od 26 let in imate status študenta, lahko v letu 2018 neobdavčeno zaslužite 3.746,01 eur neto, če vas starši uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana.
Nekateri menijo, da dar za pisanje bodisi imaš, bodisi nimaš in če ga nimaš, tvoji spisi in kasneje eseji ne bodo nikoli res dobri. Seveda je v tem nekaj malega resnice - če nas pisanje ne zanima in ne veseli, tudi pisali ne bomo tako dobro in v tem primeru tudi ne bomo postali pisatelji, kljub temu pa se lahko naučimo nekih smernic, kako napisati dober spis in esej.
V prvem delu Jezikovnih frk se srečamo z najbolj pogosto obliko jezikovnih zagat, kdaj uporabljati S, kdaj Z in kdaj predloga NA in V. Študenta slovenistike Janoš in Luka nam vse skupaj lepo in enostavno razložita, vse pa je podkrepljeno še z zanimivimi video efekti. Več pa v videu.
445OboževalcevVšečkaj

PREBERI ŠE