Domov Zavod Sv. Stanislava, Jegličev dijaški dom

Zavod Sv. Stanislava, Jegličev dijaški dom

“Ko slišim Jegličev dijaški dom, je prva stvar, ki mi pade na pamet – drugi dom. To je stavba, ki je velika in polna ljubezni, zaupanja, vere, topline… Tu si vedno dobrodošel. Tukaj boš našel prijatelje, ki ti bodo stali ob strani v dobrem in slabem …”

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 23 Štula, Ljubljana, Šentvid 1210, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Zalka Pintar
Funkcija: tajništvo
Uradne ure: ponedeljek in sreda od 12.00 do 15.00, torek, četrtek in petek od 7.00 do 15.00
Mail: jdd@stanislav.si, svetovalna.skg@stanislav.si
Telefon: 01/582 22 58
Spletna stran: https://www.stanislav.si/novice/jdd/

V Jegličevem dijaškem domu bivajo dijakinje in dijaki, ki prihajajo k nam, v svoj drugi dom, iz različnih koncev Slovenije. Večina jih obiskuje Škofijsko klasično gimnazijo, kar nekaj pa tudi druge srednje šole.

Dijaki bivajo v dvo ali troposteljnih sobah. Vsaka soba oz. apartma ima svojo kopalnico (ni skupnih kopalnic). V domu je v popoldanskem času organizirano učenje, v večernem času pa številne prostočasne dejavnosti z različnih področij. Dijaki imajo možnost druženja po sobah, v skupnem družabnem prostoru, ki ponuja številne aktivnosti, kakor tudi možnost vsakodnevne rekreacije v moderni telovadnici, fitnes dvorani in zunanjem igrišču.

Z mladimi dela mlad, strokoven, zagnan in izkušen kolektiv. Zaposleni v domu spodbujamo mlade, da skupaj ustvarjamo domačno okolje, v katerem se vsi med seboj poznamo, v katerem je lahko vsak to, kar je, kjer lahko najde svoje mesto v skupnosti, ji pripada in se v njej celostno razvija.

Zato v našem domu organiziramo srečanje z družinami novincev in spoznavni vikend prvih letnikov teden dni pred začetkom šolskega leta.

»Na spoznavnem vikendu sem se imela noro dobro. Začetni občutek negotovosti, ker se nismo poznali med sabo, je hitro izginil in začela sem uživati. S svojimi cimrami sem se kmalu ujela in že prvi večer smo našle veliko skupnih tem za pogovor. Vesela sem, da sem prišla med take ljudi, ki me sprejemajo tako, kot sem, in mi na vsakem koraku stojijo ob strani in me podpirajo.«

Pia, dijakinja

»Najbolj me je skrbelo, če bo otrok na varnem. In na srečanju ob spoznavnem vikendu pred selitvijo v dom sem ugotovila, da JDD jemlje varnost otrok zelo resno. Poleg tega namenijo veliko časa pogovorom z dijaki.«

Ana, mama dijaka

Posebnost doma so socialne akcije in dobrodelnost. Medvrstniška učna pomoč je zelo razvita. Z različnimi dejavnostmi skušamo pri mladih spodbujati čut za sočloveka in jih učiti življenja v skupnosti. To se kaže še posebej v adventu. Vsako leto se vse vzgojne skupine vključijo v izdelovanje izdelkov, ki jih prodajajo na adventnem sejmu, izkupiček pa namenijo družinam, ki so tovrstne pomoči najbolj potrebne.

»Življenje v JDD-ju je res super stvar. Vedno imam prijatelje ob sebi, nikoli se ne počutim osamljenega. Poleg tega mi dom nudi idealno okolje za učenje in razvedrilo. Z vsemi krožki in drugimi dejavnostmi se nikoli ne dolgočasim. V vzgojni skupini se imamo fajn in mislim, da si boljšega ne bi mogel želeti.«

 Martin, dijak

»Všeč mi je, ker imamo organizirane učne ure, sam bi se težko pripravil do tega, da bi se učil. Prednost učnih ur je tudi to, da lahko takoj na kraju samem vprašaš koga za razlago snovi, pomoč pri nalogi itd. V domu je tudi veliko interesnih dejavnosti, ki le še bolj popestrijo vzdušje in dogajanje. Lahko se učiš novih jezikov, športaš, kuhaš, plešeš, gledaš filme in še in še! Zato je Jegličev dijaški dom res najboljši dom! »

Alexander, dijak

Še več o utripu v Jegličevem dijaškem domu in o vpisu si lahko ogledate na naši spletni strani vpis.stanislav.si, ki ponuja bogato paleto informacij, dogodkov, fotografij, publikacij in filmčkov.

Oglasno sporočilo


V Jegličevem dijaškem domu, v dvo ali tropojsteljnih sobah (vsak apartma ima svojo kopalnico), bivajo dijaki iz različnih koncev Slovenije, skupno okoli 230 fantov in deklet. Večina stanovalcev obiskuje Škofijsko klasično gimnazijo, nekaj pa jih prihaja tudi iz drugih srednjih šol.

Zaposleni si prizadevajo, da je dom prostor za zabavo, učenje in druženje. V popoldanskem času je v domu za dijake na voljo organizirano učenje, v večernih urah pa številne obšolske dejavnosti, v okviru katerih lahko dijaki razvijajo svoje sposobnosti in interese. Na voljo so jim tudi telovadnica, fitnes in zunanje igrišče.

Oglejte si interaktivni video Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma.

Informacije za bodoče dijake preglejte tukaj.

Vir: spletna stran dijaškega doma.

PUSTITE KOMENTAR