Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Srednja šola Josipa Jurčiča: mirno, neproblematično okolje, prijazni in vedno za pogovor pripravljeni profesorji, številni krožki pa šolska kuhinja ter lastna telovadnica in zunanja športna igrišča.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: Cesta občine Hirschaid 3, Ivančna Gorica
 
Kontaktna oseba: Marjeta Šlajpah Godec
Funkcija: svetovalna služba
Uradne ure: od 7.30 do 14.30
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 01/787 87 20, svetovalna služba: 01/787 78 61
Spletna stran: http://www.ssjj.si/
Program:
 • Gimnazija
 • Ekonomski tehnik (SSI)

  • JedilnicaŠolska jedilnica: Da
   KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
   Posebnost šolePosebnost šole: šola prijaznih odnosov in širokega znanja, obkroženost z zelenjem in mirom, bogate prostorske možnosti za pouk, športna dvorana, fitnes in plesna delavnica (dijakom dostopne tudi med vikendom), odlična kuhinja
   Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
   Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
   Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Ne
   Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
   Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
   Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, ruščina, francoščina, španščina, nemščina
   Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: Vsakoletne izmenjave s pobrateno šolo Hirschaid in praktično usposabljanje v okviru projeta Leonardo (Anglija, Madžarska, Italija, Malta, Nemčija).
   Izbirni predmetiIzbirni predmeti: Gimnazijci (2. letnik): ekonomija, informatika, naravoslovje, tretji tuj jezik; (4. letnik): angleščina, nemščina, francoščina, španščina, geografija, filozofija, zgodovina, psihologija, sociologija, biologija, kemija, fizika in informatika
   Šolski krožkiŠolski krožki: Priprave na tekmovanja iz večine šolskih predmetov, krožek z alogiko in matematiko, biološki, kemijski, filozofski, šahovski, plesni, gledališki (v slovenskem in angleškem jeziku), likovni, debatni in krožki šolski športnega društva (mali nogomet, fitnes, šov plesi, odbojka, košarka, samoobramba, tenis, rokomet), pevski zbor, prostovoljstvo, okoljevarstvene akcije, joga, podjetništvo, šolski radio, mladi raziskovalci, literarne delavnice, fakultativni pouk francoščine in ruščine
   Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: Kras in Vipavska dolina, Prekmurje, Zagreb, London, Pariz, Dunaj, Barcelona, Trst, München, Dubravnik s Črno goro, Grčija, Španija
   Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 267

   Uspeh šole na maturi 2016/2017:
   splošna matura: 92,31 %, poklicna matura: 100 %

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
   Dijaki se za vpis na to šolo odločijo zaradi njene bližine, prijetnega vzdušja in uspehov. Priporočili bi jo vrstnikom, a dodajajo, da je šola precej zahtevna in da se velja učiti sproti. Imajo dobre odnose s profesorji in se na šoli se počutijo sproščeno in domače. Šola slovi po dobrih rezultatih na maturi in po dobri hrani. Po mnenju dijakov je poudarek na matematiki, angleščini, slovenščini, fiziki, geografiji, najtežji pa so angleščina, fizika, nemščina, zgodovina. Učijo se iz zapiskov in iz knjig, ki so na voljo v učbeniškem skladu in v knjižnici, večinoma pred ocenjevanjem. Pred testom se učijo povprečno do tri dni. Za domače naloge potrebujejo od pol ure do ene ure dnevno. Na šoli izpostavljajo prijetno vzdušje, lepo okolico, dobro hrano, želeli pa bi si prenoviti notranjost ter zamenjati stole in mize v jedilnici.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
   Anketirani dijaki se na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica dobro počutijo, všeč jim je malica, uravnotežen urnik, okolje in pestra izbira ekskurzij. Odnos profesorjev do dijakov so opisali kot človeški, dober, razumevajoč in korekten. Vpis na njihovo šolo priporočajo vsem učencem, ki si želijo kvalitetnega poučevanja, dobrih odnosov in veliko znanja. Dijaki pravijo, da je sprotno ali kampanjsko učenje odvisno od posameznega predmeta, učijo pa se iz knjig in zapiskov. Rabljeno gradivo lahko dobijo pri starejših dijakih in v knjižnici. Pred testi se učijo v povprečju od dva do tri dni, domačim nalogam pa dnevno namenijo približno eno uro. Dijaki lahko obiskujejo številne krožke, med katerimi so tudi kemijski, filozofski, šahovski in plesni. Šola dijakom ponuja možnost izmenjave s pobrateno šolo iz Hirschaida in praktično usposabljanje v tujini v okviru projekta Leonardo (Anglija, Madžarska, Italija, Malta, Nemčija).

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
   Za vpis na to šolo so se dijaki odločili zaradi njene bližine, prijetnega vzdušja in uspehov. Priporočili bi jo vrstnikom, a dodajajo, da je šola precej zahtevna in da se velja učiti sproti. Na šoli se počutijo sproščeno in domače, odnos s profesorji je zelo dober. Šola slovi po dobrih rezultatih na maturi in po dobri hrani. Po mnenju dijakov je poudarek na matematiki, angleščini, slovenščini, fiziki, geografiji, najtežji pa so angleščina, fizika, nemščina, zgodovina. Učijo se iz zapiskov in iz knjig/učbenikov, ki so na voljo v učbeniškem skladu in v knjižnici, večinoma pred ocenjevanjem. Pred testom se učijo povprečno do tri dni. Za domače naloge potrebujejo od pol ure do ene ure dnevno. Na šoli izpostavljajo sproščeno vzdušje, lepo okolico, dobro hrano. Želeli pa bi si prenoviti notranjost ter zamenjati stole in mize v jedilnici.


   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
   Vprašani dijaki so napisali, da so na šoli prijazni in profesionalni profesorji, ki zahtevajo veliko znanja, odnos z njimi pa je sproščen in prijateljski. Dijaki so pohvalili kvaliteto pouka, urnik, malico, veliko izbiro obšolskih dejavnosti, dijaško sobo in to, da imajo napovedano spraševanje. Izboljšali bi izgled šole, telovadnico, jedilnico, želijo pa si več ekskurzij (te potekajo po Sloveniji in Evropi) in boljšo prometno povezavo. Po njihovem mnenju je poudarek na slovenščini, angleščini in matematiki, vsakemu dijaku izziv predstavlja drug predmet. Za domače naloge porabijo gimnazijci vsak dan do dve uri, dijaki ekonomskega programa pa do eno uro. Večina dijakov se uči le, ko je to potrebno, zato porabijo gimnazijci do pet dni učenja za teste, dijaki programa Ekonomski tehnik pa do dva dni. Oboji uporabljajo največ zapiske, ki jih dobijo od starejših dijakov, knjige v knjižnici, pomagajo pa jim tudi profesorji s predtesti. Šola se nahaja na podeželju in je znana po uspehih na vseh področjih delovanja, dijaki jo priporočajo, ker se na njej dobi veliko znanja, velik plus pa je tudi njena okolica.

Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica stoji ob robu gozda. Obkrožena je z zelenjem in mirom, takšno okolje pa je zelo primerno za razmišljanje in ustvarjanje. Na spletni strani lahko preberemo, da je šola brez varnostnika ter da so dijaki sporoščeni in veseli, profesorji pa razumevajoči. Razpisujejo 2 ali 3 oddelke splošne gimnazije, v katerih vzgajajo in izobražujejo za širino različnih poklicev ter prenovljen program ekonomski tehnik. Ponujajo module, pri katerih vsak dijak lahko najde svojo smer ekonomskega zanimanja, od bančništva do zavarovalništva ipd.

PUSTITE KOMENTARInline
Inline