Srednja šola Domžale

Srednja šola Domžale

Srednja šola Domžale je javni vzgojno-izobraževalni zavod, ki sta ga februarja 2002 ustanovili Vlada Republike Slovenije in Občina Domžale.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 12 Cesta talcev, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Bojana Strojnik
Funkcija: svetovalna služba
Mail: [email protected], [email protected]
Telefon: tajništvo: 01/724 06 30, svetovalna služba: 01/724 06 48
Spletna stran: http://www.ssdomzale.si/
Program:
 • Trgovec (SPI)
 • Avtoserviser (SPI)
 • Inštalater strojnih inštalacij (SPI)
 • Tehnik računalništva (SSI)
 • Strojni tehnik (PTI)
 • Ekonomski tehnik (PTI)
 • Gimnazija

  • JedilnicaŠolska jedilnica: Ne
   KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
   Posebnost šolePosebnost šole: sodelovanje tujih učiteljev pri pouku tujih jezikov, prilagoditev za športnike
   Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Ne
   Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
   Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Ne
   Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
   Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Ne
   Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, italijanščina, nemščina
   Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: Sicilija (gimnazijci)
   Izbirni predmetiIzbirni predmeti: vsi predmeti, ki se izvajajo v rednem programu, so lahko tudi izbrini predmeti za maturo
   Šolski krožkiŠolski krožki: priprave na različna tekmovanja, šahovski, MEPI-mednarodno priznanje za mlade, dramski
   Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: po Sloveniji, v večja evropska mesta, v evropske prestolnice
   Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 650

   Uspeh šole na maturi 2016/2017:
   96,3 %

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
   Vprašani dijaki so se vpisali na Srednjo šolo Domžale zaradi njene bližine domu, poklica, ki ga želijo opravljati in majhnosti. Predura se začne 6.40, pouka je povprečno do 13.30 ure. Največji poudarek je na matematiki, slovenščini in angleščini, medtem ko kemija, fizika, zgodovina in biologija delajo dijakom težave. Učijo se iz zapiskov in učbenikov, ki jih dobijo od starejših kolegov, delajo vaje iz delovnega zvezka. Za domače naloge sproti porabijo pol ure na dan, medtem ko se v povprečju učijo pet dni pred spraševanjem ali testom. Šola ponuja veliko krožkov (gledališki, zgodovinski, astronomski, računalniški, biološki …) in ekskurzij (Italija, Nemčija, Švica …), odlikuje jo tudi posluh za športnike. Dobro sta opremljena računalniška učilnica in telovadnica. Šola slovi po barvnih notranjih stenah, kar še poživi vzdušje, ki je med profesorji in dijaki spoštljivo. Na šoli se dijaki dobro počutijo, zato bi jo svetovali tudi bodočim vrstnikom. Priporočajo, da šolo jemljejo resno, se učijo sproti in so to kar so.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
   Srednja šola Domžale dijakom ponuja možnost izbirnih predmetov in izmenjave na Sicilijo. Dijaki se lahko udeležijo številnih obšolskih dejavnosti in šolskih ekskurzij, ki jih organizira šola. Do zdaj so med drugim obiskali tudi Benetke, Toskano, Dunaj, Beograd, Zagreb in Bruselj. Anketirani dijaki so šolo opisali kot moderno, prijazno in »drugi dom, ki jim je blizu«. Pravijo, da slovi po raznolikih programih in dobrih športnikih. Garderobne omarice, barvne stene, knjižnica, urnik in e-učilnica so nekatere izmed pozitivnih stvari, ki so jih dijaki navedli v anketah. Pouk poteka dopoldan, všeč pa jim je enakomerna razporeditev težjih in lažjih predmetov. Po njihovem mnenju je največji poudarek v šoli na slovenščini, matematiki in nekaterih strokovnih predmetih. Učijo se večinoma samo pred testi in spraševanjem iz zapiskov, ki si jih sami naredijo s pomočjo knjig. V povprečju jim učenje pred testi vzame dva dni. Na šoli se počutijo dobro in sproščeno, priporočajo pa jo tudi bodočim dijakom.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
   Dijaki so se za šolo odločili zaradi bližine doma in zanimivega programa. Šolo bi priporočili bodočim dijakom, saj so tudi sami zadovoljni in se dobro počutijo. Odnos s profesorji je dober, prilagajajo se tudi športnikom, umetnikom, kulturnikom. Izpostavili bi dobro malico, urnike (pouk se konča relativno hitro), dobro opremljeno računalniško učilnico, želijo pa si večje parkirišče in telovadnico. Organizirane so šolske ekskurzije po Sloveniji, v večja evropska mesta in prestolnice. Med težjimi predmeti so omenili angleščino, matematiko, nemščino, slovenščino in nekatere strokovne predmete. Učijo se večinoma iz zapiskov, stare teste in zapiske dobijo od predhodnikov. Učijo se sproti in pred testi/ spraševanjem, takrat se učijo do dva dni pred preverjanjem. Za domače naloge porabijo od pol pa do ene ure na dan.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
   Anketirani dijaki Srednje šole Domžale so na šoli za pozitivno napisali malico, urejenost šole, kotiček za lačne, omarice, to, da imajo tri konference, napovedana spraševanja in raznoliko športno vzgojo. Urnik je dopoldanski, dijakom pa je všeč, da končajo zgodaj popoldne in imajo več prostega časa. Obvezni maturitetni predmeti so v ospredju, vsak dan namenijo dijaki po pouku še od pol ure do eno uro za domače naloge. Učijo se v povprečju tri dni pred testi, iz svojih zapiskov, ki jih delajo sproti pri pouku ali sami doma, učijo pa se tudi ustno s sošolci. Vse rabljeno gradivo (stari testi, rabljeni učbeniki in zvezki) dobijo od starejše generacije, rabljene knjige pa tudi v knjižnici. Profesorji so do dijakov profesionalni, spoštljivi in sproščeni, dijaki pa si želijo daljših odmorov, telovadnico v sklopu šole, več izletov in več dogodkov na šoli. Možnost se imajo udeležiti različnih priprav na tekmovanja, ekskurzije pa potekajo po Sloveniji in večjih evropskih mestih.

Število točk, potrebnih za vpis

2011/12

 • program Tehnik računalništva: točke iz ocen 112

KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTARInline
Inline