Domov Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Na SPTŠ se zavedamo, da je v 21. stoletju znanje postalo odločilni proizvodni dejavnik, pomembnejši od dela in kapitala.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 12 Šolsko naselje, Murska Sobota 9000, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Miljana Krstič
Funkcija: svetovalna služba
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 02/534 89 10; svetovalna služba: 02/534 89 13
Spletna stran: http://www.s-ssts.ms.edus.si/
Program:
JedilnicaŠolska jedilnica: Da
KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Ne
Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, nemščina
Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: Slovaška, Danska, Norveška, Poljska, Portugalska, Nemčija, Turčija (Erasmus+)
Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: po Sloveniji in tujini (Avstrija, Nemčija, Srbija), Dunaj, Munchen, Beograd, Avstrijska Koroška, strokovne ekskurzije: Tehniški muzej Bistra, Hiša eksperimentov, Unior, HE Fala ...
Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 784

Uspeh šole na maturi 2017/2018:
97 %

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2019:
Pouk na šoli je dopoldanski, dijaki začenjajo ob 7.00. Poudarek je na maturitetnih in strokovnih predmetih, kot najtežje pa so dijaki ocenili fiziko in matematiko. Šolo so izbrali zaradi slovesa, da dijaki na različnih tekmovanjih dosegajo dobre rezultate. S profesorji imajo odprt odnos in vedno so pripravljeni priskočiti na pomoč, ko potrebujejo dodatna pojasnila pri snovi. Učilnice so lepo opremljene, predvsem učilnica za praktični pouk in jedilnica, internet je dosegljiv po celi šoli, pri malici pa je možna celo vegetarijanska alternativa hrane. V popoldanskem času porabijo do ene ure dnevno za domače naloge. Več se učijo pred preverjanji znanja (do pet dni pred testi), takrat vzamejo v roke knjige, ki si jih izposodijo od starejših kolegov, zapiske ter stare teste.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
Profesorji na šoli so prijazni in vedno pripravljeni pomagati, pravijo dijaki, šola pa slovi po dosežkih na tekmovanjih. Pouk je dopoldanski, začenja se ob 7.00. Poudarek je na maturitetnih in strokovnih predmetih, najtežji pa sta fizika in matematika. Učijo se iz zvezkov in knjig, delajo zapiske, rešujejo stare teste. Učbenike si lahko izposodijo v šolskem skladu ali pa kupijo rabljene na šolskem sejmu. Učijo se od dva do pet dni pred testom, za domače naloge pa potrebujejo v poprečju do ene ure na dan. Svoje počutje na njej so opisali kot dobro, kot doma in super. Všeč so jim dobro opremljene učilnice, wi-fi po celi šoli, vegetarijanska alternativa malice, dobro sta opremljeni tudi jedilnica in učilnica za praktični pouk. Želijo si prenovo telovadnice, večje parkirišče in več prostih ur.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
Šola ima dobro urejene računalniške učilnice in jedilnico, anketirani dijaki pa so poudarili tudi dober program učenja in da so se prav zaradi tega vpisali na to šolo. Učijo se predvsem kampanjsko, nekateri tudi sproti, dnevno pa porabijo do pol ure za domače naloge ter do tri ure za učenje pred testi. Učijo se predvsem iz zapiskov oziroma si pomagajo s spletom. Po njihovem mnenju daje šola največji poudarek matematiki in strokovnim predmetom, matematika pa jim dela največ težav zaradi nekoliko težje snovi. Bodočim dijakom svetujejo naj se vpišejo na njihovo šolo, saj je dobra izbira, prav tako pa pravijo da naj se učijo sproti in sodelujejo pri pouku. Za konec so dijaki pohvalili tudi izbiro različnih izletov, ki jih nudi šola, v Nemčijo, Avstrijo, Celovec in po Sloveniji.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
Šola po mnenju dijakov slovi po dosežkih na tekmovanjih. Svoje počutje na njej so opisali kot dobro, kot doma in super. Profesorji so prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Všeč so jim dobro opremljene učilnice, wi-fi po celi šoli, vegetarijanska alternativa malice, dobro sta opremljeni tudi jedilnica in učilnica za praktični pouk. Želijo si prenovo telovadnice, večje parkirišče in več prostih ur. Pouk je dopoldanski, začenja se ob 7.00. Poudarek je na maturitetnih in strokovnih predmetih, najtežji pa sta fizika in matematika. Učijo se iz zvezkov in knjig, delajo zapiske, rešujejo stare teste. Učbenike si lahko izposodijo v šolskem skladu ali pa kupijo rabljene na šolskem sejmu. Učijo se od dva do pet dni pred testom, za domače naloge pa potrebujejo v poprečju do ene ure na dan.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
Dijaki so pohvalili izbiro različnih izletov, ki jih nudi šola, v Nemčijo, Avstrijo, Celovec in po Sloveniji. Šola se jim zdi dobra izbira, bodočim dijakom svetujejo, da naj se učijo sproti in sodelujejo pri pouku. Sami se sicer učijo ko je treba, nekateri tudi sproti. Pred testi porabijo za učenje do tri ure, dnevno za domače naloge pa do pol ure. Zapiski so jim v največjo pomoč, dopolnijo pa jih z informacijami s spleta. Po njihovem mnenju daje šola največji poudarek matematiki in strokovnim predmetom, matematika pa jim dela največ težav zaradi nekoliko težje snovi. Na šoli se jim dopadejo tudi dobro urejene računalniške učilnice in jedilnica, dober program učenja pa je razlog, da so se odločili za to šolo.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota na svoji spletni strani piše: “Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je šola s častljivo več kot stoletno tradicijo neprekinjenega delovanja. Ko je naša šola, kot prva v Pomurju, nastajala, se je iztekalo 19. stoletje, oblikovala in razvijala se je skozi viharno 20. in pred kratkim je vstopila v neznano 21. stoletje, poslanstvo šole pa je ostalo skozi vsa ta dolga leta isto: vzgajati in posredovati znanje ter strokovno izobrazbo generacijam mladim iz roda v rod.”

PUSTITE KOMENTAR