Šolski center Slovenj Gradec – Gimnazija

Šolski center Slovenj Gradec – Gimnazija

Pomembno bistvo šole se dogaja pri pouku, zato profesorji in dijaki veliko energije vlagajo tako v šolsko kot obšolsko delo.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 2 Gosposvetska cesta, Slovenj Gradec 2380, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Mojca Čerče
Funkcija: svetovalna služba
Uradne ure: ponedeljek in sreda 8.00–13.00, četrtek 9.00–13.00
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 02/884 65 40, svetovalna služba: 02/884 65 44
Spletna stran: http://www.gim.sc-sg.si/
Program:
JedilnicaŠolska jedilnica: Ne
KnjižnicaŠolska knjižnica: Ne
Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Ne
Učbeniški skladUčbeniški sklad: Ne
Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Ne
Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Ne
Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Ne

Uspeh šole na maturi 2016/2017:


Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
Dijaki Gimnazije Slovenj Gradec se učijo večinoma samo pred testi in spraševanjem, z izjemo določenih predmetov, ki se jih poskušajo učiti sproti. Največji poudarek je na matematiki, slovenščini in angleščini, nekoliko večji izziv pa imajo pri fiziki zaradi težje snovi. Pol ure na dan porabijo za domače naloge, pred posameznimi testi se učijo v povprečju tri dni, pri čemer si pomagajo s knjigami in zapiski. Pohvalili so projektne tedne, kulturne večere, obšolske dejavnosti in razpored urnika, prenovili pa bi šolsko jedilnico. Rabljene knjige lahko dobijo v šolski knjižnici, stare teste in zvezke, s katerimi si pomagajo pri osvajanju snovi, pa pri starejših dijakih. Zapisali so, da je šola je za njih prostor, kjer ima vsak možnost za razvoj svojih potencialov in dostop do kvalitetne učne snovi.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
Matematika, slovenščina in angleščina so po mnenju anketiranih dijakov Gimnazije Slovenj Gradec tisti predmeti, na katerih daje šole največji poudarek. Zaradi nekoliko težje snovi so za najtežji predmet označili fiziko. Pred posameznimi testi se učijo v povprečju tri dni, pri čemer si pomagajo s knjigami in zapiski. Dodatno porabijo približno pol ure na dan za domače naloge. Rabljene knjige lahko dobijo v šolski knjižnici, stare teste in zvezke pa pri starejših dijakih. Zaradi pomanjkanja časa se anketirani dijaki učijo večinoma samo pred testi in spraševanjem, z izjemo določenih predmetov, ki se jih poskušajo učiti sproti. Projektni tedni, kulturni večeri, obšolske dejavnosti in razpored urnika so le nekatere od pozitivnih stvari, ki so jih dijaki zapisali v anketah. Izboljšali bi le šolsko jedilnico. Šolo so opisali kot šolo, kjer ima vsak možnost za razvoj svojih potencialov in šolo, ki kvalitetno posreduje učno snov.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
Dijaki Gimnazije Slovenj Gradec so pohvalili projektne tedne, kulturne večere, obšolske dejavnosti in razpored urnika. Izboljšali bi šolsko jedilnico. Večinoma se učijo samo pred testi in spraševanjem, z izjemo določenih predmetov, ki se jih poskušajo učiti sproti. Največji poudarek je na matematiki, slovenščini in angleščini, nekoliko večji izziv pa imajo pri fiziki zaradi težje snovi. Pol ure na dan porabijo za domače naloge, pred posameznimi testi se učijo v povprečju tri dni, pri čemer si pomagajo s knjigami in zapiski. Rabljene knjige lahko dobijo v šolski knjižnici, stare teste in zvezke pa pri starejših dijakih. Zapisali so, da je šola je za njih prostor, kjer ima vsak možnost za razvoj svojih potencialov in kvalitetno posreduje učno snov.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
Anketirani dijaki Gimnazije Slovenj Gradec so napisali, da se zaradi pomanjkanja časa učijo večinoma samo pred testi in spraševanjem, z izjemo določenih predmetov, ki se jih poskušajo učiti sproti. Največji poudarek daje šola na matematiki, slovenščini in angleščini, nekoliko večji izziv pa imajo pri fiziki, zaradi težje snovi. Pol ure na dan porabijo za domače naloge, pred posameznimi testi se učijo v povprečju tri dni, pri čemer si pomagajo s knjigami in zapiski. Rabljene knjige lahko dobijo v šolski knjižnici, stare teste in zvezke pa pri starejših dijakih. Dijaki bi izboljšali šolsko jedilnico, pohvalili pa so projektne tedne, kulturne večere, obšolske dejavnosti in razpored urnika. Šola je za njih prostor, kjer ima vsak možnost za razvoj svojih potencialov in kvalitetno posreduje učno snov.

Na spletni strani lahko preberemo, da je bila Gimnazija Slovenj Gradec ustanovljena 1. septembra 1996. Na prvi šolski dan leta 2000 so se skupaj s Srednjo strokovno zdravstveno šolo preselili v prenovljene prostore na rob starega mestnega jedra. Leta 2002 so odprli tudi evropski oddelek.


Število točk, potrebnih za vpis

2010/11

  •  program Gimnazija: točke iz ocen 160

PUSTITE KOMENTARInline
Inline