Šolski center Ravne na Koroškem – Gimnazija

Šolski center Ravne na Koroškem – Gimnazija

Biti maturant Gimnazije Ravne na Koroškem je pomenilo in še pomeni znanje in človeško zanesljivost.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: Na gradu 4, Ravne na Koroškem, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Marija Krajnc
Funkcija: svetovalna služba
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 02/870 51 30, svetovalna služba: 02/870 51 39
Spletna stran: http://www.gimnazija-ravne.si/
Program:
 • Gimnazija
 • Športna gimnazija
 • Maturitetni tečaj

  • JedilnicaŠolska jedilnica: Da
   KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
   Posebnost šolePosebnost šole: Šola se nahaja v lepem in mirnem šolskem okolju, kjer je tudi bogato opremljena knjižnica, šolja je obdana s športnimi objekti (bazen, studio, fitnes ...), pred šolo je velik park. Dobra opremljenost šole omogoča kakovostno delo pri pouku in pestrost obšolskih dejavnosti.
   Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
   Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
   Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Ne
   Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
   Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
   Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, ruščina, španščina, nemščina
   Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: z različnimi šolami občasno
   Izbirni predmetiIzbirni predmeti: družboslovje, naravoslovje, vzgoja za solidarnost, ruščina, španščina in vsi maturitetni predmeti v 4. letniku
   Šolski krožkiŠolski krožki: s področja kulture in umetnosti, naravoslovja in matematike
   Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: po Sloveniji in v tujino
   Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 450

   Uspeh šole na maturi 2016/2017:
   98 %

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
   Gimnazijo krasi lepo okolje. Zanjo se dijaki odločili zaradi bližine doma, športnega oddelka in dobrega slovesa. Zadovoljni so, da je ocenjevanje napovedano. Počutje na šoli so opisali kot dobro in sproščeno. Kot dobro opremljeno so izpostavili jedilnico in laboratorij za fiziko in kemijo. Med predmeti, na katerih je poudarek, sta bili največkrat omenjeni matematika in slovenščina, med najzahtevnejšimi so našteli matematiko, slovenščino, kemijo in fiziko. Učijo se večinoma le pred preverjanjem, od enega pa do pet dni pred testom, iz zapiskov in učbenikov, ki si jih lahko izposodijo v šolskem skladu. Ponavadi naredijo še dodatne zapiske. Za domače naloge porabijo do pol ure ali do ene ure dnevno. Šolo priporočajo tudi bodočim dijakom, a svetujejo sprotno učenje.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
   Gimnazijci so v anketah napisali, da se najraje učijo sproti, pri učenju si pomagajo s knjigami, ki jih dobijo v knjižnici ali pri starejših dijakih ter z zapiski, ki si jih izposojajo med seboj. Domače naloge jim dnevno vzamejo od pol ure do eno uro, snov pred testi pa utrjujejo z reševanjem starih testov, ponavljanjem vaj in prebiranjem učbenikov. Po mnenju dijakov daje šola večji poudarek na naravoslovne predmete, najtežji predmeti pa se jim zdijo matematika, fizika in jeziki. Pohvalili so pametne table, športne objekte in urejene učilnice, pogrešajo le nekoliko več ekskurzij. Svoj prosti čas lahko izkoristijo za obisk krožkov, kot so gledališki, literarni, lutkovni, foto krožek … Anketirani dijaki svetujejo vpis na njihovo šolo vsem, ki so vztrajni, delovni in so se pripravljeni boriti za doseg svojih ciljev.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
   Dijaki so se za gimnazijo odločili zaradi lepega okolja, bližine doma, športnega oddelka in dobrega slovesa. Pohvalili so vnaprej napovedano ocenjevanje. Počutje na šoli so opisali kot dobro in sproščeno. Kot dobro opremljeno so izpostavili jedilnico in laboratorij za fiziko in kemijo. Med predmeti, na katerih je poudarek, sta bili največkrat omenjeni matematika in slovenščina, med najzahtevnejšimi so našteli matematiko, slovenščino, kemijo in fiziko. Učijo se iz zapiskov in knjig/učbenikov, ki si jih lahko izposodijo v šolskem skladu. Po navadi se naredijo še dodatne zapiske. Učijo se večinoma le pred preverjanjem, od enega pa do pet dni pred testom. Za domače naloge porabijo do pol ure ali do ene ure dnevno. Šolo priporočajo turi bodočim dijakom, a svetujejo sprotno učenje.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
   Gimnazijci so v anketah napisali, da dnevno porabijo od pol ure do eno uro za domače naloge, snov pred testi pa utrjujejo z reševanjem starih testov, ponavljanjem vaj in prebiranjem učbenikov. Najraje se učijo sproti, pri učenju pa uporabljajo knjige, ki jih dobijo v knjižnici ali pri starejših dijakih ter zapiske, ki si jih izposojajo med seboj. Pohvalili so pametne table, športne objekte in urejene učilnice, pogrešajo le nekoliko več ekskurzij in mednarodnih projektov. Imajo pa zato pester nabor krožkov (gledališki, literarni, lutkovni, foto krožek …). Po mnenju dijakov daje šola večji poudarek na naravoslovne predmete, največji izziv pa imajo pri matematiki, fiziki in jezikih. Vpis priporočajo vse, ki so vztrajni, delovni in so se pripravljeni boriti za doseg svojih ciljev.

“Gimnazija Ravne na Koroškem živi v koroškem prostoru že več kot 60 let. V tem obdobju nas je živelo, ustvarjalo in snovalo zgodovino šole in pokrajine preko 7000 dijakov in dijakinj, preko 200 učiteljev in učiteljic. Mnogo nekdanjih maturantov ustvarjalno sooblikuje slovenski pa tudi širši kulturni, znanstveni, gospodarski in politični prostor. Šoli je uspelo ohraniti ponosen obraz in kakovostno delo, srčnost in dobroto.”

Vir: Spletna stran šole

PUSTITE KOMENTARInline
Inline