Domov Šolski center Nova Gorica – Gimnazija in zdravstvena šola

Šolski center Nova Gorica – Gimnazija in zdravstvena šola

Vizija Gimnazije in zdravstvene šole je kvalitetno in profesionalno pedagoško delo, pri katerem bo imel učitelj pomembno vlogo pri oblikovanju mladih generacij.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 10 Cankarjeva ulica, Nova Gorica 5000, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Mojca Stubelj
Funkcija: svetovalna služba
Mail:  [email protected]
Telefon: tajništvo: 05/620 57 71, svetovalna služba: 05/620 57 78
Spletna stran: http://gzs.splet.arnes.si
Program:
JedilnicaŠolska jedilnica: Da
KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Da
Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, italijanščina, nemščina
Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: Dijaki se lahko udeležijo izmenjav v Veliki Britaniji, Španiji, na Malti in Finskem.
Izbirni predmetiIzbirni predmeti: Dijaki v programu tehniška gimnazija se po 1. letniku odločijo za strokovno področje. Izbirajo lahko med strojništvom, elektrotehniko in računalništvom.
Šolski krožkiŠolski krožki: multimedijski, računalniški, podjetniški krožek, krožek astronomije, projekt tutorstvo in vključevanje v prostovoljno delo
Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: tridnevne strokovne ekskurzije v Firence, na Dunaj in v München ter enodnevne ekskurzije v Verono, Padovo in po Sloveniji (Ljubljana, Kranj, Vrba, Idrija, Trst, Vipava, Krško ...)
Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 382

Uspeh šole na maturi 2017/2018:


Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2019:
Vprašani gimnazijci so povedali, da je na njihovem programu poudarek na matematiki in slovenščini, na zdravstvenih programih pa tudi na zdravstveni negi. Na dan porabijo eno uro za domače naloge, testi jim vzamejo od dva do tri dni poglobljenega učenja. Všeč jim je predmetnik, dobro razporejen urnik, urejenost šole in program tutorstva. Izkoristijo lahko izmenjave (Velika Britanija, Španija, Švedska, Finska), različne obšolske dejavnosti in pestre enodnevne (Verona, Padova, po Sloveniji) ali tridnevne ekskurzije (Firence, München in Dunaj). Bodočim dijakom svetujejo vpis na Gimnazijo in zdravstveno šolo, ker imajo prijazne profesorje, kvaliteten pouk in mnoge odprte poti po končani šoli.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
Dijaki priporočajo vpis na Gimnazijo in zdravstveno šolo, ker imajo prijazne profesorje, zelo kvaliteten pouk in mnoge odprte poti po končani šoli. Na dan porabijo eno uro za domače naloge, testi pa jim vzamejo od dva do tri dni. Gimnazijci so napisali, da je poudarek na matematiki in slovenščini, na zdravstvenih programi pa še na zdravstveni negi. Na šoli jim je všeč tudi tutorstvo, urnik, predmetnik in urejenost, izboljšali bi prehrano in obveščanje, želijo pa si več izletov in ekskurzij. Šola ponuja dijakom izmenjave (Velika Britanija, Španija, Švedska, Finska), različne obšolske dejavnosti, ki jih prilagajajo interesom dijakov in pestre enodnevne (Verona, Padova, po Sloveniji) in tridnevne ekskurzije (Firence, München in Dunaj).

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
Dijaki, ki obiskujejo Gimnazijo in zdravstveno šolo, so v anketah zapisali, da so se za to šolo odločili zaradi zanimanja za posamezen program in odprtih možnosti za nadaljnje šolanje. Pohvalili so predmetnik, urnik, urejenost in tutorstvo. Bodočim učencem priporočajo vpis na njihovo šolo, ker imajo prijazne profesorje, zelo kvaliteten pouk in odprte mnoge poti po končani šoli. Dnevno porabijo za opravljanje domačih nalog približno eno uro, pred testi pa se bolj intenzivno učijo od dva do tri dni. Po njihovem mnenju je večji poudarek v šoli na matematiki in slovenščini, na zdravstveni šoli pa tudi na zdravstveni negi. Dijaki se na šoli lahko udeležijo izmenjav v Veliki Britaniji, Španiji, na Švedskem in Finskem. Poleg tega imajo na voljo tudi obšolske dejavnosti, kjer ponudbo na šoli prilagajajo interesom dijakov. Šola organizira enodnevne ekskurzije v Verono, Padovo in po Sloveniji ter tridnevne strokovne ekskurzije v Firence, München in na Dunaj.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
Anketirani dijaki priporočajo vpis na Gimnazijo in zdravstveno šolo, ker imajo prijazne profesorje, zelo kvaliteten pouk in mnoge odprte poti po končani šoli. Na šoli jim je všeč tudi tutorstvo, urnik, predmetnik in urejenost, izboljšali bi prehrano in obveščanje, želijo pa si več izletov in ekskurzij. Na dan porabijo eno uro za domače naloge, testi pa jim vzamejo od dva do tri dni. Gimnazijci so napisali, da je poudarek na matematiki in slovenščini, na zdravstvenih programih pa še na zdravstveni negi. Šola ponuja dijakom izmenjave (Velika Britanija, Španija, Švedska, Finska), različne obšolske dejavnosti, ki jih prilagajajo interesom dijakov in pestre enodnevne (Verona, Padova, po Sloveniji) in tridnevne ekskurzije (Firence, München in Dunaj).

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
Gimnazija in zdravstvena šola ponuja dijakom izmenjave (Velika Britanija, Španija, Švedska, Finska), različne obšolske dejavnosti, ki jih prilagajajo interesom dijakov in pestre enodnevne (Verona, Padova, po Sloveniji) in tridnevne ekskurzije (Firence, München in na Dunaj). Gimnazijci so napisali, da je poudarek na matematiki in slovenščini, na zdravstvenih programi pa tudi na zdravstveni negi. Bodočim dijakom priporočajo vpis na njihovo šolo, ker imajo prijazne profesorje, zelo kvaliteten pouk in odprte mnoge poti po končani šoli. Na šoli se jim dopade tudi tutorstvo, urnik, predmetnik in urejenost, izboljšali bi prehrano in obveščanje, želijo pa si več izletov in ekskurzij. O učenju so dijaki napisali, porabijo na dan eno uro za domače naloge, testi pa jim vzamejo od dva do tri dni za bolj poglobljeno učenje.

Na spletni strani je zapisano, da je osnovno poslanstvo šole vzgoja in izobraževanje mladih. Poudarjajo, da se ne učimo za šolo, temveč za življenje. Gimnazija in zdravstvena šola želi svojim dijakom podati splošno in strokovno znanje, ki ga bodo dijaki znali uporabiti v nadaljnjem življenju. Želijo doseči, da bodo njihovi dijaki pošteni, vestni, odgovorni, zadovoljni in kreativni. Želijo jih naučiti konceptov demokracije in humanih medčloveških odnosov, spoštovanja človekovih pravic in posameznikovih vrednot. Vse zastavljene cilje pa je možno doseči z zavedanjem in spoštovanjem lastnega zdravja in življenja – z zdravim življenjskim slogom, kulturno zabavo in rekreacijo.

PUSTITE KOMENTAR