Gimnazija Litija

Gimnazija Litija

Gimnazija Litija je manjše, prisrčno gimnazijsko središče. Gimnazija Litija je ravno prav velika, da je mlad človek med nami edinstvena oseba, ki ima možnost in priložnost, da se opremi z znanji in širino.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 1c Bevkova ulica, Litija 1270, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Tanja Boltin
Funkcija: svetovalna služba
Uradne ure: vsak dan od 8.00 do 12.00
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 01/890 04 50, svetovalna služba: 01/890 04 52
Spletna stran: http://www.gimnazija-litija.si/
Program:
JedilnicaŠolska jedilnica: Da
KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
Posebnost šolePosebnost šole: Ekskurzija za starše, posebne prilagoditve za dijake športnike, individualni pristop do dijakov.
Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Da
Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, nemščina, španščina, ruščina
Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: že vrsto let poteka izmenjava z Nizozemsko
Izbirni predmetiIzbirni predmeti: v 2. letniku študij okolja, umetnostna zgodovina, informatika, španščina, ruščina; v 3. letniku psihologija, fizika, španščina, ruščina
Šolski krožkiŠolski krožki: debatni krožek, pevski zbor, gledališki, fizikalni krožek, šolska liga v odbojki in nogometu ...
Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: redne po Sloveniji, Italija, Avstrija, Nemčija, Belgija, Madžarska; izbirne v Bosno, Francijo, Belgijo, Nemčijo, Španijo
Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 270

Uspeh šole na maturi 2016/2017:
v letu 2015/16: 96,8 %

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
Največji poudarek na Gimnaziji Litija je na naravoslovnih predmetih, najtežji pa se anketiranim dijakom zdijo zgodovina, nemščina, matematika, fizika, kemija in biologija, zaradi velike količine snovi. Šola omogoča veliko ekskurzij, imajo urejeno mesto za druženje, možnost učenja v knjižnici, dobro malico dvakrat dnevno in napovedane teste. Odnos med dijaki in profesorji je dober. Anketirani dijaki so se vpisali na šolo zaradi bližine ter pozitivnih mnenj starejših dijakov ter dobre prometne povezave. Želeli bi si, da bi med odmori lahko zapustili šolo in da bi imeli večjo jedilnico. Učbenike si izposojajo v učbeniškem sladu, sejma rabljenih knjig nimajo. Zapiske dobijo od starejših dijakov. Dnevno se učijo pol ure, pred testi od tri dni do enega tedna. Dijaki so pohvalili dobro opremljeno računalniško učilnico in laboratorij. Bodočim dijakom svetujejo vpis, ker je dobra naložba za prihodnost, profesorji te dobro pripravijo na maturo. Šola slovi po dosežkih na tekmovanjih, debatnih turnirjih in zlatih maturantih.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
Anketirani dijaki Gimnazije Litija so se za vpis na to šolo odločili zaradi izobrazbe, ki jo potrebujejo na poti do želenega poklica, dobrega vzdušja in pozitivnih mnenj starejših dijakov. Vpis na njihovo šolo priporočajo vsem učencem, ki so pripravljeni trdo delati in se ob zasluženem delu tudi zabavati ter sprostiti. Dijaki pravijo, da njihova šola slovi po modernosti in dobri organizaciji. Pohvalili so tudi obšolske dejavnosti, dober odnos profesorjev, urejenost šole in učbeniški sklad. Po njihovem mnenju daje šola večji poudarek na maturitetne predmete. Učijo se predvsem iz knjig, pomagajo pa si tudi z zapiski. Učenje pred posameznimi testi jim vzame približno tri dni. Sproti se učijo le deloma, s ponavljanjem in delanjem domačih nalog, za katere dnevno porabijo v povprečju eno uro, sicer pa se učijo takrat, ko je to potrebno. Na šoli lahko obiskujejo številne krožke in se udeležijo organiziranih rednih ali izbirnih ekskurzij.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
Anketirani dijaki so se vpisali na šolo zaradi bližine, pozitivnih mnenj starejših dijakov ter dobre prometne povezave. Največji poudarek je na naravoslovnih predmetih, najtežji pa se jim zdijo zgodovina, biologija, ker je velika količina snovi, nemščina, matematika, fizika in kemija. Šola omogoča veliko ekskurzij, imajo urejeno mesto za druženje, možnost učenja v knjižnici, dobro malico dvakrat dnevno in napovedane teste. Odnos med dijaki in profesorji je dober. Želijo si, da bi med odmori lahko zapustili šolo, povečali bi jedilnico. Učbenike si izposojajo v učbeniškem skladu, sejma rabljenih knjig nimajo. Zapiske dobijo od starejših dijakov. Dnevno se učijo pol ure, pred testi od tri dni do enega tedna. Dijaki so pohvalili dobro opremljeno računalniško učilnico in laboratorij. Bodočim dijakom svetujejo vpis, ker je dobra naložba za prihodnost, profesorji te dobro pripravijo na maturo. Šola slovi po dosežkih na tekmovanjih, debatnih turnirjih in zlatih maturantih.

Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
Anketirani dijaki se učijo predvsem iz knjig, pomagajo pa si tudi z zapiski. Učenje pred posameznimi testi jim vzame približno tri dni, dnevno pa namenijo eno uro domačim nalogam. Sproti se učijo le deloma, večji poudarek pa je na maturitetnih predmetih. Dijaki so napisali, da njihova šola slovi po modernosti in dobri organizaciji. Pohvalili so tudi obšolske dejavnosti, dober odnos profesorjev, urejenost šole in učbeniški sklad. Za vpis so se odločili, ker pridobijo izobrazbo, ki jo potrebujejo na poti do želenega poklica, vpis pa priporočajo vsem učencem, ki so pripravljeni trdo delati in se ob zasluženem delu tudi zabavati ter sprostiti. Za izboljšanje predlagajo, da bi lahko nosili na šoli čevlje, želijo si avtomate za tople napitke, večje parkirišče, dalše odmore in več ekskurzij, ki so sicer redne ali pa izbirne.

Gimnazija Litija je na svoji spletni strani zapisala:

“Gimnazija Litija je manjše, prisrčno gimnazijsko središče, ravno prav veliko, da je mlad človek med nami edinstvena oseba, ki ima možnost in priložnost, da se opremi z znanji in širino, ki mu bodo odlično služila, kamorkoli ga bo v življenju vodil korak.

Naša gimnazija svojo odličnost dokazuje s številnimi dosežki in priznanji v slovenskem in mednarodnem prostoru. Smo namreč v središču Slovenije in v srcu Evrope.

Na različne načine spodbujamo in ohranjamo dialog med učitelji, dijaki, med gostujočimi šolami …

Verjamemo, da sta za uspeh, poleg sodobnih tehnologij, potrebna talent in toleranca. Zato v šolskem okolju nudimo sodobno tehnologijo, zagotavljamo kakovosten prostor in čas za razvoj talentov vsakega dijaka ter vzgajamo v duhu tolerantnosti in sodelovanja.”


Število točk potrebnih za vpis

2008/09

  • program Gimnazija: točke iz ocen 174

PUSTITE KOMENTARInline
Inline