Domov Dijaški dom Bežigrad Ljubljana

Dijaški dom Bežigrad Ljubljana

Danes živijo v domu dijaki različnih srednjih šol iz bližnje in daljne okolice, se učijo, spoznavajo, tudi zabavajo in večina jih kasneje tudi nadaljuje šolanje na fakultetah in višjih šolah

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 28 Kardeljeva ploščad 1000, Slovenija
 
Uradne ure: vse informacije je možno dobiti ob delavnikih med 8.00 in 15.00
Mail: info@ddb.si
Telefon: 01/534 28 67, 070 755 239
Spletna stran: http://www.ddb.si/

Koliko dijakov sprejme dijaški dom: 403

Kako bi opisali dijaški dom: V sodobno urejenem domu mladostnikom nudimo varno, podporno in spodbudno okolje za njihovo razvojno pot v dijaških letih. V medsebojnih odnosih nas odlikujejo pristnost, empatičnost in pripravljenost na ustvarjalno sodelovanje. Uspešno se odzivamo na potrebe dijakov in nove družbene okoliščine. S skupnimi močmi zarisujemo nova obzorja. Oblikujemo skupnost, kjer na podlagi strokovnih izkušenj zaposlenih ter v sodelovanju z dijaki in njihovimi starši soustvarjamo program glede na pričakovanja in potrebe. Z individualnim pristopom upoštevamo specifične potrebe posameznikov in iščemo poti, kako jih integrirati v skupno delovanje. Osrednjo pozornost namenjamo podpori pri šolanju in spopadanju z življenjskimi izzivi mladostnikov. Mladostnike učimo konstruktivnih vzorcev komuniciranja in delovanja s ciljem, da jim v obdobju odraščanja omogočimo uresničevati njihove potenciale in jim pomagamo najti svojo pot ter s tem ustvarjamo boljšo družbo prihodnosti.

Dom je odprt: od nedelje od 16.00 do petka do 18.00

Izhodi:

Katerih prostočasnih aktivnosti se lahko udeležijo dijaki: športne aktivnosti, kulturno-umetniške aktivnosti, pohodi v naravo, ročne spretnosti

Knjižnica: DA

Jedilnica: DA

Kuhinja: DA

Lastne kopalnice: DA

Domska (dijaška) pralnica: DA

Čajna kuhinja: DA

Učne ure: DA

Brezplačen wi-fi: DA

Fotokopirnica: DA

Prevoz med šolo in dijaškim domom: DA

Družabni prostori: DA

Telovadnica, fitnes: DA

Zunanje igrišče: DA

Bivajo v dijaškem domu tudi študentje: DA

Obiski: DA

Možnost nastanitve za zunanje uporabnike: DA

Dežuren vratar – receptor: DA

Dežurstvo dijakov: NE

Drugo: - pralnica in samostojna pralnica - zaklenjena kolesarnica - parkirišče s polnilnico za električne skuterje - zunanji atri (vrt) za gibanje v naravi, učenje, prosti čas, itd. - učilnice in manjši prostori za individualno učenje - ateljeji, delavnice - oder z glasbeno opremo, kino

Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, drugi največji dom v Sloveniji, se nahaja v akademski četrti Bežigrad, obdani z zelenjem,  blizu centra  Ljubljane.  Od železniške postaje je oddaljen 20 minut hoda ali 10 min z mestnim avtobusom. Postajališče se nahaja v bližini. Obkroža nas veliko srednjih šol, kot so Srednja vzgojiteljska šola, Gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola, Srednja poklicna šola Bežigrad, Gimnazija Bežigrad, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunijacije Srednja medijska šola in druge. Odlično sodelujemo tudi z oddaljenimi šolami kot so Srednja frizerska šola, British International School ter Srednja šola Šiška.

Največja posebnost doma so sobe z lastnimi kopalnicami ter mešane vzgojne skupine, kar pomeni, da smo bivanje v dijaškem domu močno približali družinskemu življenju. Lahko se pohvalimo z energetsko sanirano ustanovo ter izredni skrbi za nenehno izboljšavo domske infrastrukture.

Dijaki  bivajo v dvo in troposteljnih sobah. V domu je na razpolago wifi ter več računalnikom z kabelskim internetom. Prenovili smo vse učilnice, zgradili družabne prostore ter čajne kuhinje. Na razpolago je še več infrastrukture za športne, kulturne in umetniške dejavnosti. Ponosni smo na prelep zunanji atri, ki je namenjen druženju, prireditvam in prehranjevanju.

Dom razpolaga s kuhinjo, ki pripravlja več ko 1500  obrokov dnevno. Poskrbljeno je za pestro prehrano in dietno pripravo obrokov. Dijaki lahko s pomočjo programa izbirajo in naročajo menije nekaj dni vnaprej.

Vsako leto beležimo visok skupen učni uspeh, ki se giba okoli 97%. Imamo odlično organizirane učne pogoje ter poskrbljeno za možnosti skupinskega kot individualnega učenja. Dobro je organizirana učna pomoč. Vzgojitelji so usposobljeni za pomoč pri učenju. Zaposleno imamo prof. matematike, ki skrbi, da matematika ni več »nočna mora«. Uspešno nudijo učno pomoč tudi najuspešnejši dijaki.

Strokovni delavci, skupaj s svetovalno službo uspešno pristopamo k težavam in nudimo mladim podporo pri premagovanju ovir na poti odraščanja. Prav tako je poskrbljeno za 24 urno varovanje objekta in stanovalcev.

S pomočjo vseh zaposlenih nudimo našim dijakom, ki prihajajo iz Slovenije in tujine, odlične pogoje za uspešno šolanje.  Zadnja leta beležimo tako veliko zanimanje za vpis v  dom, da ne moremo nastaniti vseh zainteresiranih.

Vabljeni na informativna dneva, ki bosta potekala, 16. in 17. 2. 2024 v naših prostorih. Vabljeni tudi, da obiščete našo spletno stran in facebook.

Oglasno sporočilo


Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, drugi največji dom v Sloveniji, se nahaja v akademski četrti Bežigrad, obdani z zelenjem,  blizu centra  Ljubljane. Od železniške postaje je oddaljen 20 minut hoda ali 10 min z mestnim avtobusom. Postajališče se nahaja v bližini. Obkroža nas veliko srednjih šol, kot so Srednja vzgojiteljska šola, Gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola, Srednja poklicna šola Bežigrad, Gimnazija Bežigrad, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunijacije Srednja medijska šola in druge. Odlično sodelujemo tudi z oddaljenimi šolami kot so Srednja frizerska šola, British International School ter Srednja šola Šiška.

Največja posebnost doma so sobe z lastnimi kopalnicami ter mešane vzgojne skupine, kar pomeni, da smo bivanje v dijaškem domu močno približali družinskemu življenju. Lahko se pohvalijo z energetsko sanirano ustanovo ter izredni skrbi za nenehno izboljšavo domske infrastrukture.

Dijaki  bivajo v dvo in troposteljnih sobah. V domu je na razpolago wifi ter več računalnikom z kabelskim internetom. Prenovili so vse učilnice, zgradili družabne prostore ter čajne kuhinje. Na razpolago je še več infrastrukture za športne, kulturne in umetniške dejavnosti. Lotite se lahko ročnih spretnosti. Ponosni so na prelep zunanji atrij, ki je namenjen druženju, prireditvam in prehranjevanju. Možni so sprehodi v naravi.

Dom je odprt od NEDELJE od 16.00 do PETKA do 18.00. Število sob:

  • dvoposteljne: 80
  • triposteljne: 50
  • več posteljne: 8

Vir: spletna stran dijaškega doma.

PUSTITE KOMENTAR