Domov Dijaški dom Bežigrad Ljubljana

Dijaški dom Bežigrad Ljubljana

Danes živijo v domu dijaki različnih srednjih šol iz bližnje in daljne okolice, se učijo, spoznavajo, tudi zabavajo in večina jih kasneje tudi nadaljuje šolanje na fakultetah in višjih šolah

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 28 Kardeljeva ploščad 1000, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Helena Mihelič
Funkcija: tajništvo
Mail: info@ddb.si
Telefon: 01/534 00 61
Spletna stran: http://www.ddb.si/

Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, drugi največji dom v Sloveniji, se nahaja v akademski četrti Bežigrad, obdani z zelenjem,  blizu centra  Ljubljane. Od železniške postaje je oddaljen 20 minut hoda ali 10 min z mestnim avtobusom. Postajališče se nahaja v bližini. Obkroža nas veliko srednjih šol, kot so Srednja vzgojiteljska šola, Gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola, Srednja poklicna šola Bežigrad, Gimnazija Bežigrad, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunijacije Srednja medijska šola in druge. Odlično sodelujemo tudi z oddaljenimi šolami kot so Srednja frizerska šola, British International School ter Srednja šola Šiška.

Največja posebnost doma so sobe z lastnimi kopalnicami ter mešane vzgojne skupine, kar pomeni, da smo bivanje v dijaškem domu močno približali družinskemu življenju. Lahko se pohvalimo z energetsko sanirano ustanovo ter izredni skrbi za nenehno izboljšavo domske infrastrukture.

Dijaki  bivajo v dvo in troposteljnih sobah. V domu je na razpolago wifi ter več računalnikom z kabelskim internetom. Prenovili smo vse učilnice, zgradili družabne prostore ter čajne kuhinje. Na razpolago je še več infrastrukture za športne, kulturne in umetniške dejavnosti. Ponosni smo na prelep zunanji atri, ki je namenjen druženju, prireditvam in prehranjevanju.

Dom razpolaga s kuhinjo, ki pripravlja več ko 1500  obrokov dnevno. Poskrbljeno je za pestro prehrano in dietno pripravo obrokov. Dijaki lahko s pomočjo programa izbirajo in naročajo menije nekaj dni vnaprej.

Vsako leto beležimo visok skupen učni uspeh, ki se giba okoli 97%. Imamo odlično organizirane učne pogoje ter poskrbljeno za možnosti skupinskega kot individualnega učenja. Dobro je organizirana učna pomoč. Vzgojitelji so usposobljeni za pomoč pri učenju. Zaposleno imamo prof. matematike, ki skrbi, da matematika ni več »nočna mora«. Uspešno nudijo učno pomoč tudi najuspešnejši dijaki.

Strokovni delavci, skupaj s svetovalno službo uspešno pristopamo k težavam in nudimo mladim podporo pri premagovanju ovir na poti odraščanja. Prav tako je poskrbljeno za 24 urno varovanje objekta in stanovalcev.

S pomočjo vseh zaposlenih nudimo našim dijakom, ki prihajajo iz Slovenije in tujine, odlične pogoje za uspešno šolanje. Zadnja leta beležimo tako veliko zanimanje za vpis v dom, da ne moremo nastaniti vseh zainteresiranih.

Vabljeni na informativna dneva, ki bosta 17. in 18. februar 2023. Obiščete tudi našo spletno stran in Facebook.

Oglasno sporočilo

PUSTITE KOMENTAR