Domov Biotehniški center Naklo – Srednja šola in Biotehniška gimnazija

Biotehniški center Naklo – Srednja šola in Biotehniška gimnazija

Biotehniški center Naklo je kvalitetna izobraževalna, raziskovalna in razvojna ustanova,ki postavlja v ospredje občutek za naravo, ter skrb za urejenost okolja v sodelovanju z gospodarstvom.

Kontaktni podatki in uporabne informacije:

Naslov: 99 Strahinj, Naklo 4202, Slovenija
 
Kontaktna oseba: Tadeja Fričovsky
Funkcija: svetovalna služba
Mail: [email protected]
Telefon: tajništvo: 04/277 21 00, svetovalna služba: 04/277 21 24
Spletna stran: http://www.bc-naklo.si
Program:
 • Kmetijsko-podjetniški tehnik (SSI)
 • Živilsko-prehranski tehnik (SSI)
 • Gospodar na podeželju (SPI)

  • JedilnicaŠolska jedilnica: Da
   KnjižnicaŠolska knjižnica: Da
   Posebnost šolePosebnost šole: Čudovito okolje, dobro opremljeva šola, topla malica in zelo prijazni učitelji. Veliko športnikov s statusom (predstavljeni so tudi na spletni strani).
   Wi-fiBrezplačen Wi-Fi: Da
   Učbeniški skladUčbeniški sklad: Da
   Organiziran avtobusni prevozOrganiziran avtobusni prevoz: Da
   Elektronska redovalnicaElektronska redovalnica: Da
   Šolska telovadnicaŠolska telovadnica: Da
   Tuji jezikiTuji jeziki: angleščina, ruščina, nemščina
   Možnost izmenjaveMožnost izmenjave: Izmenjave se odvijajo v različnih državah. od Skandinavje do Francije, Avstrije, Poljske ... Na centru imajo 25 projektov ERAZMUS+, imajo projektno pisarno, kjer je zaposlenih 5 oseb.
   Izbirni predmetiIzbirni predmeti: V gimnaziji izbirajo med likovno umetnostjo in glasbo. Tehniški programi imajo v 3. in 4. letniku kar 20 % predmetov na izbiro (v predmetniku lahko preverite katere).
   Šolski krožkiŠolski krožki: Od konjeniškega, MEPI, radijskega, dramskega krožka, do fizike in astronomije, angleški časopis in drugi.
   Šolske ekskurzijeŠolske ekskurzije: Organizirane so po celi Sloveniji in Evropi.
   Število vseh dijakovŠtevilo vseh dijakov: 892

   Uspeh šole na maturi 2018/2019:


   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2020:
   Dijaki srednje šole so povedali, da je na odločitev za vpis na šolo vplivala lepa in urejena okolica, na dnevu odprtih vrat so spoznali prijazne profesorje in predstavitev na informativnih dneh je naredila neverjeten vtis. Urniki s predmeti so lepo razporejeni in pouk je vedno dopoldne. Poudarek pri predmetniku je na strokovnih predmetih ter maturitetnih. Kot težje predmete so ocenili nemščino, kemijo, pa tudi angleščino in matematiko. Za domače naloge porabijo od pol do ene ure na dan, medtem ko se pred testi učijo od dva do pet dni prej. Pri tem uporabljajo svoje zapiske, ponovijo domače naloge in predelajo učbenik. Tudi stari testi pridejo prav, pravijo. Profesorji so stalno na voljo in pomagajo, kadar imajo dijaki dodatna vprašanja. Učilnice so urejene, predvsem pohvalijo učilnice za praktični pouk, računalniške učilnice, pa tudi telovadnico in šolsko kuhinjo, ki pripravlja odlične malice. Pozitivno je tudi to, da so avtobusne povezave do šole urejene. Šolo bi priporočili tudi svojim bodočim vrstnikom, ker je učni program pester, profesorji so dostopni in če želijo nekoliko umaknjeno lokacijo šole z prelepo okolico, je ta prava za vpis.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2019:
   Dijake je na Biotehniškem centru Naklo za vpis prepričalo sproščeno vzdušje in narava v okolici. Na šoli so prijazni in spoštljivi profesorji, ki se prilagodijo dijakom. Ker se na šoli veliko naučijo, bi priporočili šolo tudi svojim mlajšim vrstnikom. Šola slovi po tem, da se učijo o življenjskih situacijah in tudi po mednarodnih izmenjavah. Dijaki so pohvalili športno dvorano, možnosti za nakup okrepčila (na kavomatu ali v trgovinici), park pred šolo ter dobro malico. Pouk začenjajo ob 7.20 in traja najdlje do 14.00 ure. Poudarek je na naravoslovnih, strokovnih in maturitetnih predmetih. Kot najtežje predmete, tudi zaradi obsega snovi, so izpostavili slovenščino, matematiko in angleščino. Učijo se iz zapiskov (svojih in od starejših dijakov) ter učbenikov, ki si jih lahko izposodijo iz učbeniškega sklada šole. Za domače naloge porabijo od pol ure do dveh ur na dan. Za preverjanja znanja pa od dva dni do enega tedna. Dodajajo še, da so na šoli dobro opremljeni prostori – računalniška učilnica, telovadnica, učilnica za praktični pouk ter laboratorij za kemijo in fiziko. Udeležijo se lahko različnih krožkov, od konjeniškega, radijskega, dramskega, fizikalnega, astronomskega ali sodelujejo pri izdelavi angleškega časopisa.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2018:
   Anketirani dijaki so povedali, da jim je všeč predvsem čudovita okolica šole ter poseben odnos do narave in živali. Profesorji na šoli so prijazni. Poudarek je na strokovnih predmetih, med težjimi predmeti pa so omenili matematiko. Pouk poteka dopoldne, nekje od pol osme do druge ure, kar je odvisno od smeri. Učbenike si lahko izposodijo v učbeniškem skladu, učijo se od enega pa do tri dni pred testom. Učijo se iz knjig in zapiskov, ki jih po navadi dobijo od višjih letnikov. Učijo se tako, da delajo vaje iz učbenika, si naredijo zapiske in se učijo iz zvezkov. Za domače naloge porabijo od pol ure pa do dveh ur dnevno. Pohvalili so prakso in malico. Menijo, da so v šoli dobro opremljene predvsem računalniška učilnica, telovadnica in šolska kuhinja.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2017:
   Dijaki so v anketah napisali, da se na šoli počutijo dobro in zelo domače, za vpis pa so se odločili zaradi nove šole, prijaznega osebja na šoli in priporočila vrstnikov. Po njihovem mnenju je v šoli največji poudarek na naravoslovnih predmetih. Med pozitivne stvari na šoli so med drugim našteli razumljive profesorje, dobre učilnice in projektne dneve. Dijaki si lahko učbenike sposodijo v učbeniškem skladu, imajo pa tudi možnost izbirnih predmetov, kot so mikrobiologija, nemščina in kmetijstvo. Dnevno porabijo od pol ure do eno uro za domače naloge, v povprečju pa se pred posameznimi testi učijo do tri dni prej. Večinoma se učijo pred spraševanjem in testi, pri čemer si pomagajo z reševanjem starih testov, delanjem zapiskov, ponavljanjem nalog in prebiranjem učbenika. Računalniška učilnica, telovadnica in laboratorij za kemijo in fiziko so le nekateri deli šole, ki so po njihovem mnenju dobro opremljeni.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2016:
   Dijaki izpostavljajo predvsem čudovito okolico šole ter poudarjen odnos do narave in živali. Profesorji na šoli so prijazni. Poudarek je na strokovnih predmetih, med težjimi predmeti pa izpostavljajo matematiko. Pouk poteka dopoldne, nekje od 7.30 do 14.00, kar je odvisno od programa. Učbenike si lahko dijaki izposodijo v učbeniškem skladu, sejma rabljenih učbenikov na šoli nimajo. Za domače naloge porabijo od pol pa do dveh ur dnevno, učijo se od enega pa do tri dni pred testom. Učijo se iz knjig in zapiskov, ki jih po navadi dobijo od višjih letnikov. Učijo se tako, da delajo vaje iz učbenika, si naredijo zapiske in se učijo iz zvezkov. Pohvalili so lepo okolico, prakso in malico. Menijo, da so v šoli dobro opremljene predvsem računalniška učilnica, telovadnica in šolska kuhinja.

   Mnenja dijakov zaključnih letnikov 2015:
   Anketirani dijaki so za pozitivno na šoli našteli razumljive profesorje, dobre učilnice in projektne dneve. Na šoli se počutijo dobro in zelo domače, za vpis pa so se odločili zaradi nove šole, prijaznega osebja na šoli in priporočila vrstnikov. Domača naloga jim vsak dan vzame od pol ure do eno uro. Pred testi se v povprečju začnejo učiti do tri dni prej. Pomagajo si z reševanjem starih testov, delanjem zapiskov, ponavljanjem nalog in prebiranjem učbenika, te pa si lahko sposodijo v učbeniškem skladu. Večinoma se učijo pred spraševanjem in testi, želijo pa si napovedanega spraševanja. Zdi se jim, da je večji poudarek na naravoslovnih predmetih, imajo pa tudi možnost izbirnih predmetov, kot so mikrobiologija, nemščina in kmetijstvo. Računalniška učilnica, telovadnica in laboratorij za kemijo in fiziko so le nekateri deli šole, ki so po njihovem mnenju dobro opremljeni.

  Biotehniški center Naklo je kvalitetna izobraževalna, raziskovalna in razvojna ustanova, ki postavlja v ospredje občutek za naravo, ter skrb za urejenost okolja v sodelovanju z gospodarstvom. Gradijo na temeljih medsebojnega spoštovanja, znanja, truda in odgovornosti do narave. Njihov dijak spoznava, da je pomembna pot do cilja, odkriva, v čem je dober, katere talente in sposobnosti ima.”

  Vir: Spletna stran šole

  PUSTITE KOMENTAR