Domov Zdravje Zdravi prigrizki za boljše učenje

Zdravi prigrizki za boljše učenje

Tudi prigrizki so lahko zdravi! Na žalost je še vedno večina ljudi ob misli na zdravo prehrano pod vtisi predsodkov. Ali da je zdrava hrana predraga, in si je preprosto ne morejo privoščiti. Ali naredijo grimaso, v stilu: »Fuj zdrava hrana je pusta in neokusna.« Pa to vendar to popolnoma resnično, z malo truda vam lahko uspe pripraviti zdravo hrano v pravo gurmansko doživetje. Medtem ko po drugi strani, če izberete pravilne izdelke in ne podležete taktikam oglaševalcev in blagovnih znamk,  , si lahko privoščite tudi cenovno ugodne izdelke.

Še več o zdravi in pravilni prehrani, ob kateri vaši možgani, kljub intenzivnem učenju ne bodo porabili vse energije, si preberite tudi v članku na MestoMladih.si.

Zelo pomembno je, da med študiranjem ne spuščate obrokov. Se pravi ne sme priti do padca sladkorja v krvi, kar botruje t.i. »volčji lakoti«, katere posledica je ponavadi spraznjena škatla napolitank ali pa izropan hladilnik. Rešitev so trije glavni obroki, ki jih dopolnjujejo t.i. medobroki. Prigrizki med obroki vam ne vzamejo veliko časa, vam pa dajo energijo, ko vam ob učenju pade energija in koncentracija.

zdravi prigrizki

 

Nekaj okusnih primerov, kot so pražena sojina zrna, dietne čokoladice, dietni shake, skuta s cimetom, polnozrnati krekerji, lahko podrobneje spoznate v članku na MestoMladih.si.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

495OboževalcevVšečkaj