Domov Poklici VIDEO poklic: Varnostnik

VIDEO poklic: Varnostnik

Opravila in naloge

Sprejema in prevezuje telefonske klice, zaklepa in odklepa vhode na objektih. O svojih opažanjih in izrednih dogodkih obvešča predstojnike in pristojne organe. Povezan je z dežurnim gasilcem prek sredstev za zveze. Nadzoruje prihod in izhod zaposlenih, obiskovalcev itn. Fizično varuje objekte in premoženje območja gospodarske družbe. Njegova naloga je video nadzor vhodov, prostorov, ograd in dvorišč. Kadar se sproži alarm na sredstvih za tehniško varovanje, mora hitro ukrepati. Preprečuje kraje in po potrebi zadrži osebo do predaje policiji. Organizira prevoze denarja. Njegova skrb je tudi redarska služba na prireditvah.

Znanja in spretnosti

Zaželeno je pasivno znanje vsaj enega tujega jezika in vozniški izpit B kategorije /prevozi denarja. Želene lastnosti: samostojnost, resnost, strokovno opravljeno delo, komunikativnost, odgovornost, odločnost. Varnostnik mora biti nekaznovan.

Razmere za delo

Varnostnik dela v zaprtem prostoru, občasno na prostem, v izmenah, ponoči, v podaljšanem delovnem času (12 ur), med vikendi, prazniki, dela sam in s strankami. Delo opravlja stoje in sede brez večjih telesnih obremenitev. Občasno ga bremeni neugodno toplotno okolje.

Predvidena izobrazba

Ni predpisana nobena posebna izobrazba, dobro pa je, če ima končano vsaj nižjo ali srednjo poklicno šolo. Potreben je opravljen izpit za varnostnika.

Sorodni poklici

Receptor

Vir: Zavod za zaposlovanje RS

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

495OboževalcevVšečkaj