10) Ski jump Deluxe

Igra je pred kratkim praznovala 12 letnico. Popularna je predvsem v Evropi, igrajo jo vsi narodi, ki dejansko nastopajo v smučarskih skokih. Slovencem je še toliko bolj prirasla k srcu, ker je naša Planica največja skakalnica, kjer se da skočiti tudi 280m! Priporočamo – zabava za vso družino.

Za navdušence…

9) Sim city in Sims

Sim city z vsemi svojimi izpeljankami in verzijami ohranja bistvo igre – graditi mesta z vso dodatno opremo in imeti čim večje število prebivalcev. Sliši se preprosto, a je igra zasnovana tako, da je težavnost pravšnja, dolgčas pa izključen.

The Sims pa temeljijo na istem principu, le da ne gradimo, ampak simuliramo resnično življenje. Upravljamo ljudi pri njihovih vsakdanjih opravilih in poskušamo doseči zastavljen cilj. Legendarna simulacija.

8) Quake

Zopet govorimo o večih nadaljevanjih legendarne igre. Ta prvoosebna streljačina je marsikoga poslala v svet boja in ga navdušila za podobe igre novejšega datuma in boljše grafike.

7) Grand Theft Auto

Postati kriminalec? Ja, v tej igri je to dovoljeno in celo zelo zaželeno. V vsej paleti možnih iger in nadaljevanj je morda še najbolj poznan GTA: San Andreas.

Kradi avte, streljaj kriminalce in beži pred policijo – na srečo le v tej igri!

6) Pac-man

Igra, prvič izdana že davnega leta 1980, je prav zaradi preprostosti (in pomanjkanja drugih iger v tistem času) postala igra, ki jo pozna vsak. Igra je tako prepoznavna, da še dandanes DJji v svojo glabo mešajo glasbo z igrice.

Dovolj pove, da je to največkrat igrana videoigra na igralnih avtomatih in po številu prodanih kosov 2. najbolj prodajana igra vseh časov!

5) World of Warcraft

World of Warcraft je MMORPG ( = Massively Multiplayer Online Role – Playing Game)  spletna igra, ki je izšla 23. novembra 2004, ob 10. obletnici franšize Warcraft. World of Warcraft, pogosto WoW, je četrta izdana igra na podlagi Warcraft vesolja. Igra se odvija na planetu Azeroth, približno 4 leta po dogodkih v prejšnje izdani igri Warcraft III: The Frozen Throne.

Do sedaj so bile izdane 3 razširitve, prva razširitev The Burning Crusade je izšla 16. Januarja 2007. Druga Wrath of the Lich King je bila poslana na police 13. novembra 2008. Tretja in trenutno aktualna razširitev Cataclysm je izšla 7. Decembra 2010.

World of Warcraft je trenutno z več kot 12 milijoni naročnikov najbolje igrani ter prodajani MMORPG vseh časov!

4) Worms

Dvodimenzionalna zabava, kjer s pomočjo črvičkov v popolni bojni opremi in super izvirnim orožjem (ki je zabavno, izvirno in uničujoče) nadlegujete črve nasprotne ekipe. Več, kot jih izničite, večja je verjetnost za zmago – zmaga, kdor ostane zadnji živ.

Posvetite trenutek in prisluhnite črvom – zabavni so, prav tako kot ta igra!

3) Call of Duty

Call of Duty (angleško za Klic dolžnosti) je prvoosebna strelska videoigra izdelana na platformi Quake III: Team Arena, simulacija znanih bitk druge svetovne vojne in sodobnih bojev.

Igralec nastopa kot ruski, angleški in/ali ameriški vojak, ki se bori proti nemškim nacističnim silam v Evropi. Izšla je konec leta 2003. Osnovna različica je prišla do verzije 1.5, ki je priporočena verzija za igranje na raznih “LAN partijih” ali po internetu v večigralskem načinu.

Večigralski način pozna več zemljevidov na katerih se lahko z živimi nasprotniki spoprimete v petih različnih načinih igre.

2) Mortal Kombat

Igra 1 na 1 v pretepanju je v 90. letih prejšnjega stoletja bila pravi hit. Nekateri so se pritoževali nad krutostjo, a v primerjavi z novejšimi igrami (streljačine) to ni nič.

Igra je bila poznana po t.i. fatality – ko si premaganega nsprotnika pokončal z eno potezo, vsako značilno za posamezen lik.

1) Tetris

Je potrebno dodati še kaj? Najbolj prepoznavna igra vseh časov, tudi najbolje prodajana igra vseh časov, ki je še vedno “in”, saj jo igra staro in mlado, ne glede na to, kje v svetu se nahajate. Si jo že igral/a?

Za obuditev spomina

Tako, to so Top videoigre po našem izboru. Ker vemo, da se vsi ne bomo strinjali z izborom, lahko med komentarje zapišete vse tiste, ki smo jih izpustili/pozabili in se vam zdijo vredne mesta na lestvici. Kaj pa vi igrate na računalniku?

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR