Poglejmo si, kateri so še “must see” filmi:

1. Freddy Got Fingered

http://youtu.be/IKe7h1211CE

Ta film vas bo, če niste pripravljeni na prekomerno dozo nenavadnega humorja, vrgel na rit! Pozor, tempo filma se ne ustavi in ena do konca smešna scena sledi drugi. Priporočam ogled s prijatelji, ob sadnem soku, ki vam bo vlažil usta, utrujena od smejanja!  🙂

2. Io non ho paura (I’m Not Scared)

http://youtu.be/atLGsOg6lBY

Film posnet po romanu Niccolò Ammaniti, gledalca zvabi v vroče in suho poletje male italijanske vasice, v kateri otroci, ki se podijo po pšeničnih poljih in s kolesi preganjajo dolgčas, razkrijejo skrivnost njihovih staršev.

3. Fishtank

Angleški film o strasti, plesu, strahu, radovednosti, pripadnosti in nenavanih odločitvah, ki mlado uporniško dekle pripeljejo do obrata v njenem življenju in stori reči, za katere še sama ni mogla predvideti, da so v njeni moči.

 4. J’ai tué ma mère (I Killed My Mother)

Ne, film ni grozljivka, ne triller, niti kriminalka! Uboj se ne zgodi, le naslov je strašljiv. In prav je tako! Takrat 20-letni režiser in igralec glavnega junaka, je posnel ta avtobiografski film, ga obogatil s svojim edinstvenim slogom ter neverjetno izbiro besedila ki se pretaka med igralci.

5. We Need To Talk About Kevin

Podobno kot v zgornjem filmu, se tudi tu razpleta nenavaden in skorajda bizaren odnos med materjo in sinom. Zdi se, kot da je bil ta odnos začrtan še pred rojstvom otroka, ki se kot najstnik odloči za radikalno dejanje, zaradi katerega nosi posledice ravno mama. Vredno ogleda!

6. Womb

Film madžarksega režiserja je sicer bolj umirjenega tipa, zatorej če si za akcijo in “fast speed movies”, tole rajši preskoči. Če pa te zanima zgodba z nenavadno kombinacijo realnega življenja na angleškem otoku, polnega dežja in vetra ter znanstvene fantastike o kloniranju človeka, je to film zate!

7. Taxidermia

Eden najbolj bizarnih prikazov treh generacij, kar sem jih kadarkoli videla! Zgodba o dedu, očetu in sinu je v tem madžarskem filmu prikazana na najbolj surov in hkrati humoren način. Od gledalca zahteva morda malce bolj naporen in zbran ogled filma kot sicer. Vsekakor eden izmed top 10!

8. Peaceful Warrior

Si že imel kdaj občutek, kot da si središče sveta, da si na vrhuncu svojih sposobnosti in ti nič ne more do živega? Občutek je dober, vendar pa junaku tega filma kar malo “stopi v glavo” in okrepi njegov ego. Vse dokler mu učitelj ne odpre oči in zbudi duha…

 9. Me And You And Everyone We Know

http://youtu.be/8Vm1oO2nAV4

Tukaj je film, v katerem je več glavnih akterjev, kjer vsak nosi svojo zgodbo, hkrati pa so vse tesno prepletene. Ne le, da film ponuja humor skozi nenavadno in iskreno naravo igralcev, temveč gledalcu nudi tudi aktualne teme današnje družbe: seks in mladostniki, on-line zmenkarije, sanjska ljubezen, ločitev in še marsikaj.

10. K-Pax

In še zadnji iz mojega izbora Top 10 manj znanih filmov – K-pax. Odlična igra Kevina Spacey-ja, pri čemer igra vlogo nekoga, ki trdi, da je nezemljan iz drugega planeta. Film ni zgodba o izgubljenem nezemljanu, temveč o junaku, ki ljudem odpre oči in jih do konca pusti v dilemi: je od tu, ali zares od tam?

Takole, pa smo prišli do konca! No, menda si niste vsakega od navedenih filmov že ogledali, kajne? Ti filmi ponujajo malce drugačen slog in so po večini dobitniki filmskih nagrad, kar nakazuje na kvaliteto, ki jo predstavljajo.

PUSTITE KOMENTAR